Lahden Muotoiluinstituutin opiskelija ylsi kansainvälisen neulekisan finaaliin

Vaaleat, levollisuutta kuvaavat asut esitellään Feel the Yarn -kilpailun finaalissa Firenzessä. Lahden ammattikorkeakoulu

Millamari Uotila

Muotoiluinstituutin opiskelija Krista Virtanen on mukana kansainvälisen neulesuunnittelukilpailun finaalissa.

Feel the Yarn – The X Contest on kansainvälinen neulesuunnittelukilpailu, jonka finaaliin valitaan vuosittain noin 25 opiskelijaa ympäri maailman.

Virtanen opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa puettavaa muotoilua. Kilpailuasut ovat kokoelmasta nimeltä Levottomuus ja levollisuus. Kilpailuun osallistuvat neuleet ovat saaneet inspiraationsa levollisuudesta, ja ne ovat väljiä ja hieman läpikuultavia.

Kilpailun teemoja ovat muun muassa co-creation-menetelmä, teknologia ja emotionaaliset kokemukset. Virtasen mallistokokonaisuus sai innoitusta teknologian vaikutuksesta ihmiseen.

Muotoiluinstituutin opiskelija Krista Virtanen on mukana kansainvälisen neulesuunnittelukilpailun finaalissa. Lahden ammattikorkeakoulu

– Työssäni olen käyttänyt aiheen takia heijastinkangasta, ja toivon tulevaisuudessa voivani yhdistää esimerkiksi valokuitua ja uusia materiaaleja, kuten puukuitua, työskentelyssäni, Virtanen kuvaa tiedotteessa.

Neulesuunnittelukilpailun finaali järjestetään Firenzessä 23.–30.6.

Vuonna 2017 kilpailun finaalissa nähtiin Muotoiluinstituutin muoti- ja vaatetussuunnittelun opiskelijan Anniliina Salmen neulemallisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.