Lahden Muotoiluinstituutin opiskelija ylsi kansainvälisen neulekisan finaaliin

Muotoiluinstituutin opiskelija Krista Virtanen on mukana kansainvälisen neulesuunnittelukilpailun finaalissa.

Feel the Yarn – The X Contest on kansainvälinen neulesuunnittelukilpailu, jonka finaaliin valitaan vuosittain noin 25 opiskelijaa ympäri maailman.

Virtanen opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa puettavaa muotoilua. Kilpailuasut ovat kokoelmasta nimeltä Levottomuus ja levollisuus. Kilpailuun osallistuvat neuleet ovat saaneet inspiraationsa levollisuudesta, ja ne ovat väljiä ja hieman läpikuultavia.

Kilpailun teemoja ovat muun muassa co-creation-menetelmä, teknologia ja emotionaaliset kokemukset. Virtasen mallistokokonaisuus sai innoitusta teknologian vaikutuksesta ihmiseen.

– Työssäni olen käyttänyt aiheen takia heijastinkangasta, ja toivon tulevaisuudessa voivani yhdistää esimerkiksi valokuitua ja uusia materiaaleja, kuten puukuitua, työskentelyssäni, Virtanen kuvaa tiedotteessa.

Neulesuunnittelukilpailun finaali järjestetään Firenzessä 23.–30.6.

Vuonna 2017 kilpailun finaalissa nähtiin Muotoiluinstituutin muoti- ja vaatetussuunnittelun opiskelijan Anniliina Salmen neulemallisto.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut