Orimattila sopi Hennan ensimmäisen kerrostalon rakentamisesta

Havainnekuva Hennan uudesta kerrostalorakennuksesta. Suunniteltuun "hybridikortteliin" kaavaillaan asumisen lisäksi liiketiloja ja päiväkotia. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. WasaGroup

Ruska Paronen

Oikoradan varressa sijaitsevan Orimattilan Hennan kaupunginosan ensimmäinen kerrostalohanke on nytkähtänyt merkittävästi eteenpäin. WasaGroup-konserni ja Orimattilan kaupunki solmivat tiistaina 28. toukokuuta esisopimuksen "hybridirakennuksen" toteuttamisesta Hennan alueelle.

Uuden kaupunginosan ensimmäinen kerrostalo sijoittuu Hennan Asemarinteen kulmatontille. Hybridirakennuksesta kaavaillaan viisikerroksista. 10 yksityisen asunnon lisäksi uuteen kiinteistöön kaavaillaan noin 70 lapsen päiväkotia, liike- ja toimistotiloja sekä Orimattilan kaupungin Henna-infoa, joka tulee toimimaan myös Hennan juna-aseman odotustilana.

– Hybridikorttelin monipuolinen palvelutarjonta tuo asiakasvirtaa ja elämää alueelle, mikä tukee myös kortteliin sijoittuvien yritysten toimintaa. Käymme parhaillaan keskusteluja toimitilojen vuokraamisesta, mutta vielä löytyy vapaita tiloja kiinnostuneille yrityksille, sanoo WasaGroupin myynti- ja viestintäasiantuntija Anna-Lena Back.

Hybridirakennuksen rahoittamisesta ja omistamisesta vastaa WasaGroupin hallinnoima WGF-kiinteistökehitysrahasto, joka toimii myös tilojen vuokranantajana. Kiinteistön on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Hennan kaupunginosasta kaavaillaan tuhansien asukkaiden vähähiilistä ja energiatehokasta "älykaupunkia", jonka on tarkoitus valmistua noin 15–20 vuoden kuluttua. Tähän mennessä Orimattilan kaupunki on myynyt Hennasta useampia omakotitontteja, minkä lisäksi joitakin tontteja on myös varattu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 3. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – koronasovellus määrä julkaista kuun lopulla
 4. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 5. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 6. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 7. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 8. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 9. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 10. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 11. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 12. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 13. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 14. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 15. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.