Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Väyrynen pettyi Sipilän hallituspohjaan

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on pettynyt keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän päätymisestä porvarihallituspohjaan.

Väyrynen kirjoittaa blogissaanpitäneensä parhaimpana keskustan, perussuomalaisten ja SDP:n yhteishallitusta. Toiseksi paras vaihtoehto olisi Väyrysen mielestä ollut keskustavoimien muodostama hallitus, johon olisivat keskustan lisäksi tulleet perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit. Väyrysen mukaan tämä vaihtoehto oli loppusuoralla hallituspohjaa harkittaessa.

– Pidin tätä vaihtoehtoa selvästi parempana kuin porvarihallitusta, johon lopulta päädyttiin.

Väyrynen myöntää, että keskustavoimien hallituksen pohja olisi ollut kapea, vain 102 kansanedustajaa. Hänen mielestään se olisi kuitenkin ollut toimintakykyinen, koska oppositio olisi ollut hajanainen.

– Keskustahallituksen avulla olisi voitu välttää poliittisen kentän jyrkkä kahtiajako. Joillekin sopeuttamistoimille ja rakenteellisille uudistuksille hallitus olisi voinut hakea tukea oikealta ja toisille vasemmalta.

Väyrysen mielestä keskustaryhmien hallituksessa keskusta olisi voinut parhaiten toteuttaa vaalitavoitteitaan sekä ulko- että sisäpolitiikassa.

– Yhteistyössä kokoomuksen kanssa tämä on vaikeaa, hän valittelee.