Koronarajoitukset jatkuvat: lasten ja nuorten harrastukset tauolle Lahdessa ja Hollolassa, toinen aste etäopetukseen

Koronarokotukset aloitettiin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella viime vuoden viimeisinä päivinä. Sami Lettojärvi

Janne Nieminen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittelee, että alueen koronarajoitukset ja -suositukset pysyvät pääosin ennallaan helmikuun puoliväliin saakka.

Yhtymän alueista Lahti ja Hollola ovat edelleen leviämisvaiheessa. Asikkala, Hartola, Heinola, Iitti, Kärkölä, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä puolestaan ovat kiihtymisvaiheessa.

Aiempaa herkemmin leviävien virusmuunnosten vuoksi Lahtea ja Hollolaa koskevia suosituksia tiukennetaan. Yhtymän suosittelee, että Lahden ja Hollolan toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut siirtyisivät etäopetukseen tammikuun 28. päivään mennessä. Suositus ei koske välttämätöntä lähiopetusta. Lahden kaupungin lukiojohtaja Heikki Turunen ilmoitti maanantaina, että lukio- ja ammatillinen koulus siirtyy Lahdessa 28. tammikuuta etäopetukseen, joka jatkuu ainakin helmikuun 15. päivään asti.

Aikuisten lisäksi myös lasten ja nuorten sisätiloissa kokoontuva harrastustoiminta suositetaan keskeytettäväksi Lahdessa ja Hollolassa. Ulkotiloissa kokoontuvien lasten ja nuorten harrastusryhmien osallistujamäärä tulee suosituksen mukaan rajata kymmeneen henkilöön. Uudet suositukset ovat voimassa 26. tammikuuta alkaen ja jatkuvat arviolta helmikuun 15. päivään asti. Lahden lukiojohtajan Heikki Turusen mukaan sisätiloissa tapahtuva lasten ja nuorten harrastustoiminta keskeytyy Lahdessa 28. tammikuuta alkaen. Nuorisotilat voivat olla avoinna alle 20-vuotiaille siten, että sisään pääsee maksimissaan puolet tilakapasiteetista.

Muulla yhtymän alueella toisen asteen opetus voi jatkua lähiopetuksena. Maskisuositus on voimassa kuudesluokkalaisista alkaen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on jo entuudestaan rajoitettu yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten osallistujamäärä 10 henkilöön.

Juttua päivitetty 18.1. klo 18.56: Lisätty lukiojohtaja Heikki Turusen antamat tiedot

Sunnuntaina ei yhtään uutta varmistettua tartuntaa - ensimmäinen päivä sitten marraskuun alun

Penkkariajelut siirretään Lahdessa koronarajoitusten vuoksi – abeilta kysytään toiveita korvaavista penkkareista

Pääministeri Sanna Marin varoittaa edessä olevista raskaista koronakuukausista – brittimuunnos on todennäköisesti levinnyt Suomessa laajemmalle kuin mitä testeillä on pystytty todentamaan

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut