Ensi kesän suurin ympäristöaiheinen näyttely järjestetään Nastolassa –  valtaosa taidenäyttelyn taiteilijoista valittu

Yksi näyttelyn taiteilijoista on Samppa Törmälehto. Tässä hänen maalauksensa Nature Boy and the Mystical Yesbox. -

Anne Honkanen

Suurin osa Nastolassa ensi kesänä järjestettävän Luontoretki-näyttelyn taiteilijoista on valittu. Nastola-seuran järjestämässä suuressa kesänäyttelyssä on tiedotteen mukaan sekä tämän hetken kuuluisimpia suomalaisia kuvataiteilijoita että nuoria nousevia kykyjä.

Tämän hetken tunnetuimmista kesänäyttelyyn osallistuvista suomalaisista taiteilijoista tiedotteessa nostetaan esille Iiu Susiraja. Hänet tunnetaan valokuva- ja videoteoksista, joissa mallina on taiteilija itse, ja joita ei kaunistella.

Luontoretki on järjestäjien mukaan kesän suurin ympäristöaiheinen näyttely. Näyttely ja sen järjestäjä ovat yksi Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden yhteistyökumppaneista.

Luontoretki-näyttely on Nastola-seuran mukaan tähän asti suurin ja monipuolisin sen järjestämistä näyttelyistä. Taiteilijoita näyttelyssä tulee olemaan tiedotteen mukaan noin 30.

Näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja on tähän mennessä valinnut näyttelyyn 23 taiteilijaa. He ovat: Noora Geagea, Svante Gullichsen, Terhi Heino, Henrik Härkönen, Soile Jääskeläinen, Jaakko Kahilaniemi, Jarmo Kallinen, Emmi Kallio, Joel Karppanen, Eetu Kevarinmäki, Anni Kinnunen, Veera Kulju, Laura Kärki, J. P. Köykkä, Eveliina Narkilahti, Mikko Paakkonen, Ville Räty, Pauliina Salminen, Kim Somervuori, Iiu Susiraja, Henri Tuominen, Samppa Törmälehto ja Kirsimaria E. Törönen.

Myöhemmin keväällä taiteilijalista kasvaa vielä LAB-ammattikorkeakoulussa ylempää amk-tutkintoa tekevistä kuvataiteilijoista.

Luontoretki-näyttelyssä on nähtävissä maalaustaiteen lisäksi valokuva-, video- ja tilataideteoksia, veistoksia ja installaatioita.

Näyttelypaikkana on Nastola-seuran viime vuosina järjestämien kesänäyttelyiden tapaan Nastolan vanha kunnantalo, joka mahdollistaa paikalla toteutettavien tilateosten toteuttamisen. Kunnantalon läheisyydessä järjestetään Pihapiiri-luontopolku, jossa on taiteilija Kirsimaria E. Törösen kierrätys-, vaneri- ja puumateriaaleista figuureja. Teoksen kerrotaan olevan luonteeltaan tarinallinen ja se toteutetaan yhdessä Lahden kaupungin ympäristöpajan ja toimintakeskus Tienhaaran kanssa.

Luontoretki avaa ovensa 13. kesäkuuta. Virtuaaliavajaiset järjestetään päivää aikaisemmin. Näyttely on avoinna 15. elokuuta asti ja sen jälkeen elokuussa vielä viikonloppuisin ja koululaisryhmille sopimuksen mukaan myös arkipäivisin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut