Ranta-Kartanon hotellihanke valtuuston käsittelyyn kesäkuussa

Tältä Ranta-Kartanon hotelli- ja kylpylähanke näyttää havainnekuvassa. Kinos Property Investment

Millamari Uotila

Ranta-Kartanoon suunniteltava hotelli-vesiliikuntakeskus esitellään kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle kesäkuun alussa.

Kokonaisuuteen kuuluu kylpylähotelli, 50 metrin uima-allas, vesiliikuntakeskus, lomahuoneistoja ja pysäköintitalo.

Kaupunginvaltuustolle ehdotetaan, että kaupunki sitoutuu uimahallin vuokraamiseen ja pysäköintitalon osakkaaksi tietyin reunaehdoin. Kylpylähotelli ja siihen liittyvät ravintolat, viihdekeskus ja lomahuoneistot on yksityinen hanke, eikä kaupunki osallistu niiden rahoitukseen, Lahden kaupunki kertoo tiedotteessa.

Kokonaisuuden rakentaminen voi alkaa, kun sen mahdollistava, nyt ehdotusvaiheessa oleva asemakaavamuutos on saanut lainvoiman ja tarvittavat sopimukset tehty.

180 uutta työpaikkaa

Konsulttiyritys FCG:n arvion mukaan hanke työllistää kahden vuoden rakennusaikana lahtelaisia 820 henkilötyövuoden verran, tiedotteessa todetaan. Valmistuttuaan kokonaisuus tuo 180 uutta työpaikkaa. Lisäksi alueen muuhun matkailu- ja palveluliiketoimintaan arvioidaan syntyvän kymmeniä uusia työpaikkoja lisääntyvän matkailun ansiosta.

Hotellin ja vesiliikuntakeskuksen suunnittelu käynnistyi joulukuussa 2017 kaupungin ja Kinos Property Investmentin tehtyä asiasta aluevaraussopimuksen.

Keskiviikkona kerrottiin, että hanketta vetävä kiinteistökehitysyhtiö Kinos ja lahtelainen hotellitoimija Folks Hotels ovat solmineet esisopimuksen hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan operoinnista sekä konseptin kehittämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.