Juha Rautio Lahden Runomaratonin taiteelliseksi johtajaksi

Runoilija Juha Rautio on valittu Lahden Runomaratonin taiteelliseksi johtajaksi. Rautio on suunnitellut tämänvuotisen Runomaratonin ohjelman. Tapahtuma järjestetään 15. ja 16. kesäkuuta Lahdessa Pikku-Vesijärven puistossa ja Vaahterasalissa.

Rautio (s. 1980) on työskennellyt pitkään sanataiteen ja musiikin parissa. Erilaiset monitaiteiset projektit ovat hänen ydinosaamisaluettaan.

Vuodesta 2005 Rautio on keikkaillut laajalti paitsi yliopistokaupungeissa myös pikkupaikkakunnilla Utsjoelta Itä-Suomen kyliin. Näyttämöteoksista viimeisiä ovat Kiasma-teatteriin tehty Saivo (2014), Rovaniemen taidemuseon tilaama monitaide-esitys Haje (2016), kiertävä ruotsinlaivatunnelmaa ja avantgardeviidettä yhdistävä Suomen Vanhin Runosirkus (2016) sekä Lahden Jazztorin monitaide-happeningissakin esiintynyt Runoilijoiden orkesteri (2018).

Rautiolta on julkaistu neljä omaa runokokoelmaa. Viides runokokoelma Sääntö 0 ilmestyy Enostonelta elokuussa. Vuonna 2020 Enostone julkaisee Rautiolta novellikokoelman Sunnuntain rajat.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut