Lahden pääkirjaston kesälauantait itsepalveluaikaa

Kyberhyökkäyksen jälkimainingit aiheuttavat viikonloppuna katkoksia muun muassa pääkirjaston palveluissa.

Anne Honkanen

Lahden pääkirjasto on auki kesälauantaisin itsepalveluperiaatteella 1.6.–31.8. Sama toimintamalli on ollut käytössä myös aiempina kesinä.

Kesälauantaisin asiakkaat voivat lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla. Lainausautomaatin käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja PIN-koodi.

Myös omia varauksia voi noutaa ja lainata lainausautomaateilla. Varattu aineisto on järjestetty noutonumeroiden mukaiseen järjestykseen varaukset-hyllyyn.

Lahden pääkirjastonlehtisali, satuhuone ja harrastehuoneet ovat asiakkaiden käytettävissä myös kesälauantaisin. Asiakkaat voivat käyttää myös asiakastietokoneita ja tulostaa niiltä. Lisäksi on mahdollista ottaa kopioita ja skannata tiedostoja.

Opastusta käytettävissä olevista palveluista saa henkilökunnalta. Laajat tiedonhaut ja pitempää opastusta vaativat asiat on tiedotteen mukaan parasta hoitaa arkipäivinä, koska kesälauantaisin henkilökuntaa on paikalla vain vähän.

Sunnuntaisin pääkirjasto on kesäaikaan suljettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. Yön uutiskooste: CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin
 3. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 4. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 5. Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa
 6. Lahti on saanut etäkoulukevään jäljiltä 1,5 miljoonaa oppimisen tukemiseen – avustus käytetään tukiopetukseen ja uusien opettajien palkkaamiseen
 7. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 8. Mikael Hoikkalan Esalainen: Opetus 40 vuoden takaa: kesän kultahetki pohjustetaan räntäkelissä
 9. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 10. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 11. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"
 12. Lahden Ahkeran Ilona Monosen kolmen kisan urakka alkoi 3 000 metrin kullalla 17-vuotiaiden SM-kisoissa
 13. Korona ei pysäyttänyt tanssileirin järjestämistä - Lahden Tanssiopiston tanssileiri huipentui loppunäytökseen Kauppakeskus Valossa
 14. Lahtelaisen olympiavoittajan poika kisaa MasterChef-ohjelmassa
 15. Anssi Tikanmäki soittaa Sysmässä Maisemakuvia Suomesta – artisti sai kultalevyn sooloalbumistaan 36 vuoden jälkeen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.