Pohjavedestä Porvoonjokeen: Lahti Aqua juhlistaa Lahden ympäristövuotta, esittelee veden kiertokulkua - katso video

Vesihuoltoyhtiö Lahti Aquan vesihuoltotoimintaa kuvaava video julkaistiin maanantaina. Video on yksi yhtiön panostuksista Euroopan ympäristöpääkaupunkivuodelle. Lahti Aqua on kaupungin omistama yhtiö.

Tanssia jäällä, musiikkia puissa ja valoja kaikkialla – Lahden Pikku-Vesijärven Elämysten puisto lumoaa katsojat

Video on kertomus Lahti Aquan vesihuoltotoiminnasta. Yhtiön tiedotteen mukaan siinä kuvataan veden kiertokulku pohjaveden pumppaamisesta asiakkaan hanaan, edelleen jätevedenpuhdistamolle ja lopulta puhdistettuna Porvoonjokeen.

– Meidän tavoitteemme Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotena on jakaa tietoa vesihuoltotoiminnasta ymmärrettävästi sekä lisätä ihmisten tietoisuutta veden käyttöön liittyen, kertoo Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Video on kuvattu viime vuoden aikana ja siinä esiintyvät henkilöt ovat Lahti Aquan työntekijöitä. Lähes 25 minuutin pituinen video on tauotettu vesihuoltotoiminnan kannalta olennaisiin aihealueisiin. Katsoja voi itse valita katsooko sen yhdeltä istumalta vai tutustuuko siihen aihealue kerrallaan.

Osana videoprojektia Lahti Aqua on toteuttanut myös verkkosivuston, jossa videon sisältöön voi tutustua tiivistetysti.

Videon kuvauksesta ja tuotannosta sekä verkkosivujen toteutuksesta on vastannut Mediatalo Keskisuomalaisen markkinointiviestinnän tytäryhtiö Kamua. Keskisuomalainen julkaisee muun muassa Etelä-Suomen Sanomia.

Päijät-Hämeessäkin virtaava Porvoonjoki osaa olla sekä kaunis että ruma – Suomenlahden yksi napanuora voisi kukoistaa vuoteen 2027 mennessä, katso videolta kuinka joki halkoo monipuolista maisemaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut