18.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Sunnuntaina ei yhtään uutta varmistettua tartuntaa - ensimmäinen päivä sitten marraskuun alun

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ei varmistunut sunnuntaina yhtään uutta koronavirustartuntaa. Tämä on ensimmäinen päivä ilman uusia koronapotilaita marraskuun 1. päivän jälkeen.

Hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 1 119 koronavirustartuntaa. Sunnuntaina julkaistuissa luvuissa oli mukana yksi niin sanotun antigeenitestauksen perusteella positiivinen potilas. Hänen tarkempi testinsä oli kuitenkin negatiivinen.

Viime viikolla Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella todettiin 51 uutta koronatartuntaa, kun määrä sitä edeltävällä viikolla oli 40. Toissa viikolla tartuntoja oli 54.

Yhtymä on ottanut yhteensä 65 980 koronavirusnäytettä koko epidemian aikana.

Viime viikolla todetuista tartunnoista 26 prosenttia oli peräisin tunnistamattomasta tartunnanlähteestä. Tunnistetuista tartunnanlähteistä yleisin oli saman talouden sisällä tapahtunut jatkotartunta.

Ulkomailta peräisin olevia tartuntoja todettiin kuusi. Harrastustoimintaan liittyviä tartuntoja todettiin samoin kuusi. Viisi tartuntaa jäljitettiin yksityishenkilöiden kuten ystävien tapaamisiin.

Päijät-Hämeen alueen koronayhteistyöryhmä kokoontuu maanantaina. Yhtymä tiedottaa myöhemmin suosituksista ja rajoituksista, jotka ovat voimassa 25.1. jälkeen.

Uusia tartuntoja on varmistettu kuusi, sairaalahoidossa on koronan takia kolme potilasta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut