"Pelkää vaan, kyllä täällä saa pelätä!" Näin toimii humoristinen röntgenhoitaja, jota asiakkaat rakastavat

Röntgenhoitaja Ari Leinon tiedotteet herättävät terveyskeskuksen asiakkaissa hilpeyttä. Sami Lettojärvi

Kaisa Hako

Pitääkö terveyskeskuksen aina olla vakavaluontoinen paikka? Ei, mikäli uskomme Heinolan terveyskeskuksen asiakkaita. Röntgenhoitaja Ari Leino kirvoittaa kaupunkilaisilta jatkuvasti ilahtunutta palautetta hoitajana, joka tekee työnsä tiukan ammattitaitoisesti mutta kohtaa asiakkaat ystävällisen humoristisesti. Asiakkaat kokevat huumorin lievittävän jännitystä ja tuovan iloista mieltä:

"Olen ollut kuuntelemassa, kun röntgenhoitaja on huudellut sisään madame Virtasia, senorita Aaltosia ja niin edelleen. Hän oli myös ekstraystävällinen kun 3-vuotiaan tyttömme murtunut käsi kuvattiin."

"Kun hän kuvasi vasemman jalan polvea ja niskaani, kysyin häneltä näkyikö kulumia. Hän vastasi ettei ole lääkäri, hän on ainoastaan sisäisen kauneuden kuvaaja.... tulinpa iloiselle mielelle."

"Minulle hän sanoi: Olkaa hyvä, mösjöö!"

"Hän kutsui minut sisään nimellä "ruhtinatar Järvinen". Hän tekee jämptisti ja tarkasti työnsä ja antaa selkeitä ohjeita."

"Tiedote röntgenin luukulla:

Kuvantamisyksikön talviteatteri esittää:

YKSIN TÖISSÄ 3

Uskomaton tragikomedia!

Tämän mainion näytelmän ainoan näyttelijän voitte nähdä sukkuloimassa kuvaushuoneen ja toimiston välilllä. Paras tapa päästä improvisoituun dialogiin hänen kanssaan on istua ja odottaa sitkeästi luukulla."

"Aivan puolikuolleena keuhkokuumeen kourissa odotin röntgeniin pääsyä. Kun ovelta kuului kutsu "mademoiselle Salonen", niin väkisinkin alkoi hymyilyttämään. Ja hän on aivan huipputyyppi työssään myös lasten kanssa."

"Käyn röntgenissä kahden vuoden välein. Odotan aina, että tämä pitkä poika olisi töissä, kun hän saa jännityksen laukeamaan. Kun kerran sanoin, että kamala kun pelottaa, niin tää sanoi mulle: pelkää vaan, kyllä täällä saa pelätä. Vähän huvitti, kun joku muu ois alkanut sanoa että älä turhaan jännitä. Tällä on aina jotain yllättävää juttua ja TOSI matalalla äänellä. Hauska tyyppi.

"Ottaa päällyshousut pois... Ottaa välihousut pois... Alushousut saa jättää."

"Minulle puhuttiin italiaa ja sain myös selville, että hän osaa myös norjaa ja kyllä sujuu myös espanja. Tällaisia asiakaspalvelijoita saisi olla enemmän terveydenhuoltoalalla... terkuin signorina Nieminen.

"Alavartalolta kehotetaan riisumaan "päällyshousut, sukkahousut ja kengät, muttei välttämättä aivan tässä järjestyksessä."

"Tiedote luukulla: Hoitaja on syömässä. Karkea arvio paluuajasta on noin 10.59.01."

"Asiakas päivittelee kahden tunnin odotusaikaa: Mitä minä niin kauan teen? Siihen hoitaja: Tehän voisitte vaikka pyöritellä peukaloitanne, se on melko tavallinen ajanviettokeino."

"Lasten hammasröntgenkuvauksiin käytävältä kutsutaan kaunis neitokainen tai komea herra. Sisään tullessa kysellään lapsen lävistykset ja niittivyöt. Kuvaukseen asettautuessa kehoittaa ryhdistäytymään ja varoittaa korvien kohdalle tulevien piikkien uppoamisesta pään sisään, jos heiluu. Kuvauksen alkaessa kehoittaa hymyilemään leveästi hengittämättä. Lopuksi vielä näyttää lapselle hymyn näytöltä. Vastaa asiallisesti lapsen kysymyksiin ja toimii koko ajan kiireettömästi ja lapseen keskittyen. Kaikki tapahtuu hymyillen ja sopivasti leikkiä laskien, jännitys unohtuu, kun hihityttää hassun setän jutut."

Asiakaskommenteissa mainitut nimet on muutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Pelicansin A-nuoret avasivat maalihanat – ottelu käynnissä, katso suora lähetys tästä
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta – suomalaisnainen oli saapunut Pohjois-Italiasta
 5. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 6. Pelicansilla punainen lanka kateissa Jukureita vastaan
 7. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 8. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 9. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 10. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 11. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 12. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 13. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 14. Lahtelaistaustainen dramaturgi Marko Järvikallas pääsi esikoiskirjaa tehdessään seikkailemaan vapaana teatterin raameista – novelleihin heijastui myös nuoruuden ilmapiiriä 1980-luvun Lahdesta
 15. Eeva Soivio tuo veljensä traagisen tarinan Teatteri Vanhaan Jukoon sunnuntaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.