Salpakankaan päiväkotipalosta tuli pelastuslaitokselle koko illan urakka - katso uudet kuvat!

Petri Koivisto

Hollolan Ylikartanon entisen päiväkodin sammuttaminen on jatkunut myöhäiseen sunnuntai-iltaan. Liekit  ovat päässeet pureutuneet syvälle rakenteisiin, jonne sammutusvesi ei helposti pääse. Kiinteistön yläpohja oli kauttaaltaan tulessa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomestari Harri Paukkunen kertoo, että palavaa kiinteistöä puretaan ja sammutetaan yhtäaikaisesti.

- Rakennus on purettava käytännössä kokonaan ennen kuin se saadaan pimeäksi (so. sammutetuksi).

Noin kello 22.30 aikoihin urakka alkoi olla voiton puolella. Tosin rakennuksesta oli edelleen pystyssä voimakkaasti savuavia osia, jotka piti purkaa myöhäisillan tunteina.

Syttymissyy on edelleen epäselvä. Alustavasti näyttää siltä, että palo on saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolella. Ex-päiväkoti oli osittain purettu jo ennen tulipalon syttymistä.

Paukkusen mukaan liekit ovat aina välillä näyttäneet tukehtuvan, mutta palopesäkkeet ovat saaneet uudestaan ilmaa ja tuli on aloittanut vastahyökkäyksen.

Kiinteistön kattorakenne antaa yhä erittäin runsaasti savua. Viranomaiset ovat kehottaneet lähiseudun asukkaita pitämään ikkunat kiinni ja ilmastoinnin pois päältä. Palomiehet ovat myös kierrelleet lähistön kerrostaloissa varmistamassa, että ikkunat on suljettu eikä asukkailla ole hätää. Poliisi on pitänyt Salpakankaantien suljettuna liikenteeltä.

Palopaikalla on illan mittaan ollut 6-7 sammutusyksikköä sekä muutama säiliöauto. Pelastuslaitoksen vakinaista miehistöä on paikalla Paavolan, Niemen ja Hollolan asemilta. Heidän apunaan ovat Keski-Hollolan, Herralan, Hakosilta-Nostavan ja Lahden sopimuspalokunnat.

Hätäilmoitus tuli noin klo 17.30. Liekit löivät jo korkealla, kun ensimmäiset paloautot tulivat paikalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.