Poliisi epäilee rikosta Iitin ravintolapalossa - viereisistä asunnoista evakuoitiin asukkaita, useat altistuivat savulle

Ravintolan vieressä oleviin asuinosiin ja huoneistoihin levisi savua. Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Kari Anttinen, Nina Räty, Essi Kesti

Iitin Kausalassa sammutettiin maanantain vastaisena yönä liikerakennuksessa syttynyttä tulipaloa. Tulessa oli lähes 100 metriä pitkä rakennuksen keskellä oleva yksikerroksinen ravintolaosa Merrankujalla. Sen molemmin puolin on asuntoja kahdessa kerroksessa.

Hämeen poliisi epäilee, että tulipaloon liittyy rikos. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa kerro, onko palon sytyttämisestä otettu ketään kiinni.

– Paloa tutkitaan rikoksena, kertoo rikoskomisario Jari Kiiskinen.

Hän ei ota vielä kantaa siihen, millä rikosnimikkeellä poliisi paloa tutkii. Yleisellä tasolla asuin- ja liikerakennuksiin kohdistuneiden tulipalojen tutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tuhotyö tai törkeä tuhotyö.

– En lukitse kumpaakaan niistä vielä tässä vaiheessa, koska tutkinta on vasta alussa, Kiiskinen sanoo.

Palomiehet joutuivat purkamaan koko katon etsiessään palopesäkkeitä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Merrankujalle kello 3.30. Paikalla hälytettiin yksiköitä Päijät-Hämeestä ja Kymenlaaksosta. Sammutustöihin osallistui kaikkiaan noin 15 pelastuslaitosten yksikköä. Rakennuksessa sijaitsee ravintola Villen Mesta.

Tilanne oli aluksi uhkaava, kertoi palomestari Harri Kittelä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta. Palo saatiin kuitenkin hallintaan eikä tuli levinnyt asuinosiin.

Asukkaita evakuoitiin ulos ja yhden henkilön pelastuslaitos haki parvekkeelta.

- Asuinosiin ja huoneistoihin levisi savua. Savulle altistuneita asukkaita on ainakin viisi, kertoo Kittelä.

Yksi savulle altistuminen oli muita vakavampi. Tämä asukas kuljetettiin heti sairaalahoitoon.

Kittelä luonnehti tuoreeltaan palovahinkoja suuriksi, vaikka ravintolaosan rakenteet tuholta säästyivätkin. Asuinosat kärsivät savuvahinkoja.

Jälkiraivausta palopaikalla aamupäivällä johtanut palomestari Juha Murtonen kertoi, että ravintolaosan osittain palanut katto jouduttiin purkamaan kokonaan palopesäkkeiden etsinnän yhteydessä. Kantavat rakenteet ovat säilyneet. Jälkiraivaus saatiin valmiiksi keskipäivällä.

- Isännöitsijän kutsuma jälkivahingontorjuntaryhmä putsaa ja tuulettaa asuntoja. Voi olla, että menee tiistaihin, ennen kuin asukkaat voivat palata koteihinsa, Murtonen arvioi.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan kello 17.19.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut