Pekan Leivässä paistetaan rypsiöljyssä: "Emme voi ratkaista ongelmaa, mutta pelastamme maailmaa munkki kerrallaan" – näin Lahden ja Heinolan leipomoissa suhtaudutaan palmuöljyyn

Lahtelaisen Linkosuonion kondiittori Sanni Lindell välttää palmuöljyn käyttöä tuotteissa. Aina se ei ole mahdollista, sillä sitä on yllättävissäkin raaka-aineissa, kuten kakkuihin käytettävissä keksimuruissa, nonparelleissa ja suklaakoristeissa. Sami Lettojärvi

Ruokateollisuus käyttää valtavia määriä Indonesiasta ja Malesiasta Suomeen tuotavaa öljypalmun eli Elaeis guineensis -puun hedelmistä puristettavaa öljyä. Palmuöljyä on muun muassa makeisissa, valmisruuissa, levitteissä, pikkuleivissä, pikanuudeleissa ja raakapakasteissa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tutustu digiin 2 vk maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk 0 € Tilaa 8 vk 3 €/vk Olen jo tilaaja