Lahti-Seura kerää lahtelaista elämänmenoa verkkoon yhteisalbumiin

Heidi Nikunen

Lahti-Seura ja Lahden Videokuvaajat ovat keränneet tänä vuonna satoja lahtelaisten yksityishenkilöiden lähettämiä vanhoja valokuvia Lahdesta ja lahtelaisista ihmisistä.

- Hankkeen tarkoituksena on ollut tallentaa Lahden historiaa digitoimalla ihmisten kotialbumien kuvia kuvatietokannaksi. Yksityishenkilöt ovat tuoneet vanhoja Lahti-aiheisia valokuviaan digitoitavaksi ja talletettavaksi Albumit auki -projektin verkkosivuille, jossa on muidenkin kaupunkien kuvia, Lahti-Seuran puheenjohtaja Sauli Hirvonen sanoo.

Kuvia on kerätty muun muassa kolmessa Lahden kaupunginkirjastossa järjestetyssä tapahtumassa. Albumit auki -kokoelmaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä.

- Kuvat voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne ovat paperisessa muodossa ja liittyvät jotenkin Lahteen. Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat mainiosti projektin sivuille.

Kaikkiaan kuvia on kertynyt noin viisisataa, mutta kaikki niistä ei ole vielä tietokannassa.

- Lisäksi meillä on käytettävissämme Hämeen Rykmentin 120 000 kuvan arkisto, joka pitäisi käydä läpi, kuvien käsittelystä vastaava Keijo Skippari Lahden Videokuvaajat ry:stä kertoo.

- Tavoitteena on myös jossain vaiheessa tehdä näistä kuvista koostuva valokuvanäyttely esimerkiksi Kino iiriksen käytävätiloihin, sekä Tammisalin puolelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut