15.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Seitsemän uutta tartuntaa, lahtelaiskoulusta lähetettiin oppilaita ja henkilökuntaa kotiin

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin torstaina seitsemän koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta. Tehohoidossa heistä ei ole kukaan.

Yhdellä Tiirismaan koulun oppilaalla on todettu koronatartunta, kertoo Lahden kaupunki. Etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyy perjantaina yhteensä 10 oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa.

Yhtymä on ottanut epidemian aikana yhteensä 65 322 koronavirusnäytettä. Varmistettuja koronatartuntoja on todettu 1 110.

Koronarokotukset jatkuvat ensi viikolla ympärivuorokautista hoivaa tarjoavissa yksiköissä asukkaiden ja henkilökunnan rokotuksilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa.

Sote-henkilökunta on ottanut rokotuksia aktiivisesti, ja henkilöstön rokotukset jatkuvat edelleen. Seuraavaksi rokotukset kohdennetaan 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille, joille rokotuksista tiedotetaan kotiin jaettavalla kirjeellä viikolla 5.

Koronarokotukset laajenevat Päijät-Hämeessä – tässä järjestyksessä halukkaat rokotetaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut