Koronarokotukset laajenevat Päijät-Hämeessä – tässä järjestyksessä halukkaat rokotetaan

Ensimmäiset koronarokotteet annettiin Päijät-Hämeessä aivan viime vuoden lopussa. Kuvassa työterveyshoitaja Hanna Hattunen rokottaa asiantuntijasairaanhoitaja Marika Härkösen. Sami Lettojärvi

Sohvi Auvinen

Koronarokotukset laajenevat ensi viikolla (viikolla 3) Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella sijaitseviin, ympärivuorokautista hoivaa tarjoaviin hoivakoteihin. Tällöin rokotetaan yksiköissä asuvat vanhukset, vammaiset henkilöt ja tehostetussa asumispalvelussa asuvat mielenterveyskuntoutujat sekä yksiköiden henkilökunta. Asukkaat ja henkilökunta saavat rokotteen yksiköissä.

Tavoitteena on rokottaa yksiköiden asukkaat ja henkilökunta tammi–helmikuun aikana. Rokotuksen ottaminen on vapaaehtoista, mutta hyvinvointiyhtymä suosittelee sen ottamista.

Päijät-Hämeessä on tällä hetkellä meneillään koronarokotusten ensimmäinen vaihe, jonka rokotukset koskevat terveydenhuollon henkilöstöä ja ikääntyneiden ympärivuorokautista hoivaa. Toisessa vaiheessa rokotukset kohdennetaan 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Heille rokotusmahdollisuudesta tiedotetaan kotiin jaettavalla kirjeellä viikolla 5 (1.–7.2.).

Toiseen vaiheeseen kuuluvat ikääntyneiden lisäksi henkilöt, joilla on koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi torstaina, että Päijät-Hämeessä oli tämän viikon lopussa annettu terveydenhuollon henkilöstölle yhteensä vähintään 1 600 koronarokotetta.

Miten käy, jos muuntunut koronavirus leviää vahvasti myös lasten keskuudessa? Edessä voi olla uusia sulkutoimia ja rokotetutkimuksia

Koronarokotukset

Näin rokotetaan

Rokotuksia tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosittelemassa järjestyksessä:

1. Covid-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat.

2. 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt.

3. Henkilöt, joilla on Covid-19-taudille altistavia sairauksia (tarkemman listauksen sairauksista ja riskiryhmistä löydät täältä.)

4. Muut kuin kohdissa 1–3 mainitut henkilöt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut