Vanhoja postikortteja ja leluja esillä näyttelyssä Padasjoella

Padasjoella sijaitsevassa Galleria Pikantissa on vanhojen postikorttien ja lelujen näyttely. Esillä on esimerkiksi joulu-, pääsiäis- ja onnittelukortteja. Osa korteista on sota-ajalta. Korttien joukossa on muun muassa Martta Wendelinin kuvituksia. Postikortteja on useasta kokoelmasta.

Raija Pykälistön monipuolisesta kokoelmasta esillä on esimerkiksi vanhoja kukka-aiheisia postikortteja. Kokoelman vanhin postikortti on vuodelta 1910.

Kuhmoislainen Raila Suomalainen on tuonut Pikanttiin postikortteja, jotka hän on löytänyt talostaan purujen alta. Vanhin on vuodelta 1904.

Esillä on myös Laila Paarvion suvun vanhoja postikortteja 1940- ja 1950-luvuilta. Runsas valikoima kortteja on myös Tero Paarviolta.

Kuva-artesaaniksi Lahdesta valmistunut Miika Kurki on pitänyt jo kaksi omaa näyttelyään – "Toisesta niistä myytiin kaikki työt"

Näyttelyn lelut on valmistettu 1960-luvulla tai aikaisemmin. Osa nukeista on tehty guttaperkaksi nimetystä muovista.

Raija Pykälistö on tuonut näyttelyyn muun muassa vanhoja tehdasvalmisteisia nukkeja ja nuken kehtoja.

Kati Jalli on tuonut vanhoja nukkeja ja nallen, jotka ovat kuluneet leikeissä.

Näyttelyn ideoija Paula Mertsalmi on tuonut Pikanttiin vanhoja lastenkirjojaan.

Muistonsa tärkeästä lelusta jakaa tiedotteessa Jouko Latva:

– Vuonna 1952 olimme menossa joulunviettoon linja-autokyydillä Somerolle äidin vanhempien luokse. Hämeenlinnassa autoa vaihdettaessa tapasimme joulupukin, joka kysyi minulta, mitä tämä poika odottaa joululahjaksi. Vastasin: ”kuorma-autoa”. "Se on melkein valmis. Tontut vielä vähän sitä maalaa", pukki tuumasi. Aattona oli ilo ylimmillään, kun paketista paljastui komea kuormuri. Pappani Matti Huumonen oli teettänyt sen puusepällä. Tällä autolla on leikkinyt jo kolme sukupolvea, pojanpoika Aleksi viimeksi.

Näyttely on esillä 5. maaliskuuta asti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut