Pelastuslaitos pelastajana – välittömästä vaarasta haettiin viime vuonna 43 ihmistä

Purkupihan suurta tulipaloa sammutettiin Lahden Jokimaalla viime toukokuussa. Juha Peurala

ESS

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella oli viime vuonna 4 134 pelastustoimen tehtävää. Se on hieman edellisvuotta vähemmän. Tehtäviä oli myös hieman vähemmän kuin keskimäärin viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana.

Erilaisia hyvin päättyneitä ihmisten pelastustehtäviä pelastuslaitoksella oli useita: se pelasti viime vuonna 147 henkilöä, joista välittömästä vaarasta 43. Rakennuspaloissa pelastettu omaisuus on laskettu yli 100 miljoonan euron arvoiseksi.

- Vuosi meni olosuhteisiin nähden hyvin, ja tehtävät saatiin hoidettua kiitettävästi koronasta huolimatta, sanoo pelastusjohtaja Jari Hyvärinen pelastuslaitoksen tiedotteessa.

Pelastuslaitosta työllistivät muun muassa liikenneonnettomuudet, joita selvittämään lähdettiin useammin kuin kertaakaan vuoden 2011 jälkeen eli 652 kertaa. Ensivastetehtäviä oli 620 ja vahingontorjuntatehtäviä 524. Ensivastetehtävien määrä oli selkeästi kymmenvuotiskauden pienin, vahingontorjuntatehtävien puolestaan suurin.

Tulipaloihin Päijät-Hämeen pelastuslaitos hälytettiin viime vuonna 477 kertaa. Niistä 183 oli rakennuspaloja tai rakennuspalovaaroja. Yksi ihminen kuoli Kärkölässä juhannuksena vapaa-ajanasunnon palossa.

Öljyvahinkoa torjumaan Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen 135 kertaa, mikä on korkein luku sitten vuoden 2011. Vaarallisten aineiden onnettomuuksiin liittyviä hälytyksiä oli 27, selvästi eniten 10 vuoteen.

Ensihoidon tehtävät vähenevät – ambulanssia ei paikalle turhaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut