Salpausselän polkureitistö valmistui, liikkujille tarjolla hulppeat 25 kilometriä merkittyjä reittejä

Polut on tarkoitettu yhteiskäyttöön eli muun muassa maastopyöräilijöille. Jani Winter

ESS

Salpausselän maastoon merkityt liikuntapolut ovat valmistuneet. Kaikki reitit on saatu merkittyä ja ne on myös monipuolisesti testattu, kertoo Lahden kaupunki.

Ensimmäinen 3,5 kilometrin reitti otettiin käyttöön lokakuussa. Nyt niitä on viisi ja reittien yhteispituus on 25 kilometriä.

– Merkityille poluille oli Lahdessa suuri tarve ja on mukava huomata, että yhteiskäyttömalli todella toimii. Poluilla menee maastopyöräilijöitä, koiran ulkoiluttajia, sauvakävelijöitä ja polkujuoksijoita sulassa sovussa, kertoo reittikoordinaattori Tiina Riikonen tiedotteessa.

Polut on merkitty maastoon yhteiskäyttöä osoittavilla merkeillä ja kukin reitti oman tunnusvärinsä mukaisilla nuolimerkeillä. Reittimerkit ovat heijastavat, jotta ulkoilu onnistuu myös pimeällä.

Kaupungin mukaan merkityt polut poistavat tarvetta kulkea latupohjilla. Ne parantavat ulkoiluturvallisuutta, kun risteyskohdat on merkitty sekä laduille että poluille.

– Tiheästä latuverkostosta johtuen polut risteävät useassa kohtaa hiihtolatujen kanssa, mutta tähänkin totutaan, Riikonen uskoo.

Toini-puhuri takasi perinteisen ladut Lahteen – "Lumisateella oli työllistävä vaikutus"

Osa reiteistä kulkee Hollolan puolella ja alueella on myös uusi Hollolan kunnan Suoreitti. Latuaikaan se ei ole käytössä, koska reitti on linjattu latupohjille.

Polkureitistön tiedot löytyvät maastosta sekä Lahden kaupungin sivuilta ja karttapalvelusta. Poluista on tarjolla reittiselostukset, kartat, ladattavat gpx-jäljet ja polkuetiketti.

Reittien lähtöpisteillä on karttataulut ja QR-koodit, joiden kautta tiedot saa maastostakin omaan älylaitteeseen.

Kaupunki teki Salpausselkä Trails -maastoliikuntapolut yhteistyössä Tiirismaan Ladun kanssa. Toiveissa on saada polkuverkostoa laajennettua, mikäli hankkeelle saadaan ulkopuolista rahoitusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut