Kaksikerroksinen puutalo tuhoutui tulipalossa Lahdessa – tällaista jälkeä liekit ja sammutustyöt tekivät, katso kuvat

Puutalo tuhoutui tulipalossa täysin. Lisää kuvia palopaikalta näet klikkaamalla tätä kuvaa ja selaamalla kuvia kuvakarusellissa kuvan vasemmalla ja oikealla puolella näkyvistä nuolista. Sami Kuusivirta

Sohvi Auvinen

Kaksikerroksinen, asumaton puutalo tuhoutui täysin tulipalossa Lahdessa Ahtialantiellä torstain vastaisena yönä. Rakennuksessa oli useampia huoneistoja.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta hieman kello neljän jälkeen aamuyöllä. Pelastuslaitoksen päästyä paikalle rakennus oli jo ilmiliekeissä. Pelastuslaitos suoritti jälkisammutus- ja raivaustöitä pitkälle aamupäivään. Viimeiset pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta hieman puoli yhden jälkeen iltapäivällä.

– Talon rakenteista nousee kuitenkin vielä höyryä, sillä betonisokkeli on kerännyt palon aikana itseensä lämpöä. Näillä pakkasilla höyryä nousee varmasti vielä ensi yöhön saakka, lisää päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Palosta levisi ympäristöön myös savua, erityisesti Möysän uimarannan suuntaan.

Päivystävän palomestarin Harri Kittelän mukaan talo oli ollut tyhjillään useamman vuoden. Henkilövahingoista ei silti ollut vielä tietoa aamukuuden aikaan torstaina. Myös syttymissyystä ei ollut aamulla vielä varmuutta.

Ahtialantien toinen ajokaista Hirsimetsäntien ja Järvenpäänkadun väliltä oli poissa käytöstä useita tunteja tulipalon sammutus- ja raivaustöiden takia. Ajokaista avattiin liikenteelle jälleen aamupäivästä ja liikenne kulkee taas normaalisti.

Paloa oli sammuttamassa enimmillään 17 pelastuslaitoksen yksikköä.

Juttuun päivitetty 14.1. klo 6.33 tieto toisen ajokaistan avautumisesta Ahtialantiellä, klo 7.07 Hämeen poliisin paikallaolosta, klo 7.49 kauttaaltaan ja klo 13.12. tiedolla sammutustöiden päättymisestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut