Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Kilpailu Lahden pääkadun ylittävästä kävelysillasta käynnistyi, tavoitteena "visuaalisesti ja toiminnallisesti mielenkiintoinen" ratkaisu

Hotelli Seurahuonetta palvelevan ylikulkusillan kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa.

Lahdessa on käynnistynyt arkkitehtuurikilpailu Aleksanterinkadun ylittävästä kävelysillasta. Kilpailuun otetaan vastaan ilmoittautumisia suunnitteluryhmiltä 21. tammikuuta saakka. Ilmoittautuneiden joukosta valitaan neljä työryhmää varsinaiseen kilpailuun.

Kilpailussa työryhmien tehtävänä on suunnitella "korkeatasoinen, "visuaalisesti ja toiminnallisesti mielenkiintoinen" silta Keskustalon kiinteistön ja Sokoksen talon välille kolmannen kerroksen korkeudelle. Ratkaisu on sovitettava hienovaraisesti kaupungin pääkadun arvokkaaseen kulttuuriympäristöön.

Silta tulisi Osuuskauppa Hämeenmaan pyörittämän hotelli Seurahuoneen käyttöön. Sokoksen talon kolmanteen kerrokseen on tekeillä 50 uutta hotellihuonetta, joiden on kerrottu valmistuvan alkuvuoden aikana.

Kilpailuun liittyvistä kustannuksista samoin kuin mahdollisen sillan rakentamisesta ja ylläpitokustannuksista vastaa Hämeenmaa. Sillan kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Arkkitehtuurikilpailun järjestävät yhteistyössä Hämeenmaa ja Lahden kaupunki. Kilpailu on osa kaavatyön luonnosvaiheen kuulemista. Suunnittelukisaan liittyvä materiaali on koottu kilpailun verkkosivulle.

Lahden Aleksanterinkadun ylittävästä kävelysillasta arkkitehtikilpailu – ”Hyvä, että käynnistyy. Onhan tässä toki aikaa mennyt”, sanoo Hämeenmaan toimitusjohtaja

Tältä näyttää Lahden Seurahuoneen tulevissa loft-huoneissa Sokoksen yläkerrassa: korkeutta lähes seitsemän metriä ja puuta kylpyhuoneessa