13.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 14 uutta tartuntaa, teho-osasto tyhjä koronapotilaista ensimmäistä kertaa reiluun kuukauteen

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on eilen maanantaina varmistettu 14 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta. Tehohoidossa ei puolestaan ole yhtään koronapotilasta ensimmäistä kertaa sitten marraskuun lopun jälkeen.

Hyvinvointiyhtymä on ottanut koko epidemian aikana yhteensä 64 686 koronavirusnäytettä. Varmistettuja tartuntoja on todettu yhtymän alueella koko epidemian aikana yhteensä 1 091.

Nykyiset hyvinvointiyhtymän alueen koronasuositukset ja -rajoitukset ovat voimassa 25.1. asti.

Hyvinvointiyhtymä tiedotti maanantaina yhdeksästä uudesta tartunnasta ja yhdestä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Näin ollen yhtymän alueella on epidemian aikana menehtynyt yhteensä 10 Covid-19-infektiota sairastanutta ihmistä.

Miten käy, jos muuntunut koronavirus leviää vahvasti myös lasten keskuudessa? Edessä voi olla uusia sulkutoimia ja rokotetutkimuksia

Lahden kuudesluokkalaiset saavat kasvomaskit ensi maanantaista alkaen – "Hyvä, että on vähän siirtymäaikaa ja ehditään järkevästi valmistella"

Koronatartuntoja kahdessa Hollolan ja kolmessa Lahden koulussa

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut