Lahden kaupunginkirjasto julkisti kirjoituskilpailun – nyt etsitään tarinoita lahtelaisesta luonnosta

Lahden kaupunginkirjasto järjestää luonto-aiheisen kirjoituskilpailun. Vili Uuskallio

Anne Honkanen

Lahden kaupunginkirjasto kutsuu kaikenikäiset lahtelaiset mukaan kirjoituskilpailuun, jossa etsitään tarinoita ja kaunokirjallisia tekstejä lahtelaisen luonnon inspiroimana. Kilpailu järjestetään Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden innoittamana.

Kilpailun teemat ovat Luonnossa Lahdessa ja Vihreä Lahti 2030. Sarjoja kilpailussa on viisi: 1.–2.-luokkalaiset, 3.–4.-luokkalaiset, 5.–6.-luokkalaiset, 7.–9.-luokkalaiset ja 16 vuotta täyttäneet ilman yläikärajaa.

Pääpalkintona kussakin sarjassa on kuvitus, joka toteutetaan voittaneen tekstin pohjalta. Kuvituksista vastaavat palkittu Anssi Vaalio ja Tiina Konttila. Muille sijoille sijoittuville palkintoina on muun muassa 50 euron lahjakortteja Lahden kaupungin kulttuuripalveluihin.

Voittajat ja kuvitukset paljastetaan yhteisessä tilaisuudessa huhtikuun lopussa. Tilaisuudessa striimataan Tiina Konttilan livekuvitus, jonka aikana hän on luvannut viimeistellä teoksensa.

Kirjoituskilpailun tuomareina toimivat kirjaston henkilökunnasta koostuva raati, jossa on mukana muun muassa esikoisteoksensa WSOY:llä syksyllä julkaiseva kirjastonhoitaja Maisku Myllymäki sekä sanataideohjaaja ja kirjastonhoitaja Johanna Nurminen.

Haluaisitko suorittaa diplomin pelaamisessa? Pian siihen on Lahdessa mahdollisuus, ensimmäisenä Suomessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut