Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Poliisi käännyttänyt passin hakijoita, lupapalveluun vain ajanvarauksella

Hämeen poliisi kertoo joutuneensa vuoden alkupäivinä käännyttämään asiakkaita pois poliisiasemien ovilta. Syynä on se, ettei heillä ollut ajanvarausta.

Lupapalvelut on toiminut ajanvarauksella joulukuun alusta lähtien. Vuoden alusta ihmiset ovat poliisin mukaan aktivoituneet hakemaan passeja ja henkilökortteja, eikä ilman ajanvarausta lupapalveluun tulleita ole voitu palvella.

Hämeen poliisilaitoksella pyritään minimoimaan asiakaskontakteja ja rajoittamaan poliisiasemien asiakastilojen henkilömäärää koronapandemian hillitsemiseksi. Poliisiasemilla tulisi asioida vain siinä tapauksessa, että asiaa ei voi hoitaa sähköisesti. Tällöinkin aika tulee varata aina etukäteen. Ilman ajanvarausta asemille voi poliisin mukaan tulla vain kiireellisissä asioissa.

Tällä hetkellä Heinolan poliisiasemalla ei ole lupapalveluiden ja rikosilmoitusten vastaanottoa lainkaan. Heinolan asema pysynee suljettuna tammikuun loppuun saakka.

Muilla asemilla, kuten Lahdessa, lupapalveluissa palvellaan siis pääsääntöisesti ajanvarauksella.

Poliisin sähköinen asiointi löytyy osoitteesta asiointi.poliisi.fi. Palvelussa on mahdollista muun muassa varata aika, hakea passia tai henkilökorttia ja tehdä rikosilmoitus.

Ajanvarauksen voi tehdä arkisin kello 8–16.15 myös neuvontanumerosta 0295 419 800.