Radansuun uusi luontopolku Iitissä palkittiin Suomen Ladun kuukauden ulkoilutekona – "Tekijöille sataa kiitosta niin, että korvia kuumottaa"

Viime vuonna talkoovoimin tehty polku on noin kahdeksan kilometrin pituinen.

Luontopolku lähtee Radansuun uimarannalta koivukujana. Lumikki Haaja

Tiina Knaappila

Iitin Ladun uusi ulkoilupolku on palkittu Suomen Ladun kuukauden ulkoilutekona. Noin kahdeksan kilometrin pituinen polku on rakennettu Radansuun kylän ympäristöön viime vuonna.

Suomen Ladun tiedotteen mukaan polku on saavuttanut heti kuntalaisten suosion ja "tekijöille sataa kiitosta niin, että korvia kuumottaa".

Idean synnytti Radalla-hotellin johtaja Pirjo Kouvo ja mukaan lähti paikallinen Suomen Ladun jäsenyhdistys eli Iitin Latu.

Suunnittelija ja hankkeen koordinaattori on ollut Iitin Ladun hallituksen jäsen Pentti Kivinen.

Mukana oli myös kaksi eläkeläisporukkaa paikallisista eläkeläisyhdistyksistä, väkeä Pohjanmäen omakotialueelta ja Radansuun ryhmäpuutarhakylästä.

Rakentaminen kesti noin vuoden. Hankkeeseen upposi noin tuhat talkootyötuntia.

Rahaa yhdistykseltä kului kaikkiaan 500 euroa, etupäässä nauloihin ja talkoolaisten eväisiin. Muu saatiin lahjoituksina.

Kesällä 2020, kun reitistä oli valmista vasta puolet, kävijöitä laskettiin tiedotteen mukaan noin 2 000. Iitin Latu ja Kirkonkylän-Radansuun kyläyhdistys ovat sitoutuneet pitämään reitin kunnossa.

Reitille voi lähteä joko Radansuun Urajärven uimarannalta tai Pohjanmäen venerannalta. Polun voi kiertää molempiin suuntiin. Päivi Virta-Salo

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut