Verkko-ostoksia tekevä, muista tämä: brittipaketit on nyt tullattava

Yksittäinen kuningatar-muki alittaa tullausrajan heinäkuuhun asti. Henri Salonen

Iso-Britannia on vuodenvaihteen jälkeen EU:n ulkopuolinen maa, kuten esimerkiksi Kiina ja Yhdysvallat. Jos nyt tilaa tavaraa Isosta-Britanniasta ja lähetyksen arvo ylittää 22 euroa, lähetys pitää tullata ja siitä on maksettava arvonlisävero, muistuttaa Tulli.

Aina tullattavia ovat alkoholi, tupakkatuotteet ja hajuvedet.

Kun lähetyksen arvo on yli 150 euroa, arvonlisäveron lisäksi kannetaan myös tullimaksu.

Verkkokaupoissa karkea nyrkkisääntö on, että tullaus nostaa tilauksen hintaa noin 30 prosenttia.

Nettitilaajan on hyvä huomioida jo nyt, että 1.7.2021 jälkeen kaikki, myös alle 22 euron lähetykset EU:n ulkopuolelta on tullattava, ja niistä on maksettava arvonlisävero.

Tullimaksun ja arvonlisäveron määrän voi selvittää Tullin laskurilla ennen kuin tilaa netistä.

Brexitin siirtymäkausi päättyi – rekkaliikenne sujui vuoden ensimmäisenä päivänä hyvin

Tullimaksu ja vero määräytyy sen mukaan, mistä maasta tavara toimitetaan ja toimitetaanko se ostajalle tullaamattomana. Jos brittiverkkokaupan tavara toimitetaan EU-maasta ja tavara on EU:ssa valmistettu tai sinne tullattu, niin lähetystä ei enää tarvitse tullata.

Tullin esimerkkinä ovat Britanniasta tilatut, mutta EU:n ja Britannian ulkopuolella valmistetut 200 euron arvoiset urheilujalkineet, joiden kuljetuskulut ovat 20 euroa. Tästä lähetyksestä kannetaan tullimaksua 37 euroa ja arvonlisäveroa 62 euroa. Lisäkulut rajalla siis 99 euroa.

Isosta-Britanniasta tilatun ja siellä valmistetun 200 euron arvoisen miesten puvun kuljetuskulut ovat 20 euroa. Tästä lähetyksestä pitää maksaa arvonlisäveroa 53 euroa. Tullia ei tarvitse maksaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut