Lahden seudulla selviteltiin maksamattomia ravintola- ja taksilaskuja ja ilotulitusvahinkoja - Hämeen poliisilla työntäyteinen vuodenvaihde

Hämeen poliisilla oli työntäyteinen uusivuosi. Päivävuoro sujui vielä rauhallisesti, mutta yövuoro oli kiireinen. Poliisipartioilla oli vuorokauden aikana yhteensä 361 tehtävää, joista 254 hoidettiin yövuoron voimin.

Vanhemman konstaapelin Heli Korpelan mukaan tehtävien joukossa oli runsaasti kotihälytyksiä, kuten häiritsevään meteliin puuttumista. Ihmiset vaikuttivat viettävän korona-ajan uuttavuotta kodeissa ja mökeillä. Ravintolat olivat auki rajoitetusti koronaepidemian takia.

Uusivuosi näkyi poliisin tehtävissä muun muassa ilotulitusvahinkoina. Aamuun mennessä oli kirjattu kolme rikosilmoitusta vahingonteosta: postilaatikoita oli räjäytetty Hollolassa sekä Kanta-Hämeen puolella Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Päihtyneitä ihmisiä oli poliisin mukaan liikkeellä runsaasti. Myös auton rattiin oli lähdetty päihtyneenä. Poliisi sai kiinni neljä alkoholin ja neljä huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajanutta kuljettajaa.

Lisäksi useita päihtyneitä henkilöitä tuotiin kiinniottotiloihin selviämään.

Lahdessa selviteltiin myös päihtyneen naisen maksamatta jäänyttä ravintolalaskua. 1990-luvulla syntynyt nainen oli syönyt ja juonut lahtelaisravintolassa, mutta hänellä ei ollutkaan rahaa maksaa laskua. Nainen vietiin yöksi poliisin putkatiloihin, ja häntä kuulustellaan epäiltynä lievään petokseen.

Myös yhdellä taksin asiakkaalla ilmeni maksuvaikeuksia. Heinolassa kyydin tilannut keski-ikäinen mies oli ajattanut taksia ensin ympäri Heinolaa parin tunnin ajan. Lopulta matka päättyi Lahteen. Mies ei kuitenkaan pystynyt maksamaan lähes 200 euron arvoista kyytiään. Hän vietti yön Lahden pääpoliisiaseman putkassa, ja tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus lievästä petoksesta.  

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut