Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden evakkopatsas sai 25 000 euron avustuksen – silti rahaa puuttuu vielä

Lahden Hennalaan pystytettävä evakkopatsas on saanut merkittävän tuen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Se myönsi 25 000 euroa patsaan toteuttamiseen.

Saadusta avustuksesta huolimatta tarvittava rahasumma ei ole vielä kokonaan koossa, sanoo Lahden Karjalaseuran ja patsastoimikunnan puheenjohtaja Raimo Koukonen tiedotteessa.

Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"

Koukosen mukaan ministeriön tuki on merkittävä patsashankkeelle paitsi taloudellisesti myös henkisesti.

– Valtiovalta osoittaa omalta osaltaan kunnioitusta kaikille niille kansalaisille ja heidän jälkeläisilleen, jotka joutuivat jättämään kotinsa ja aloittamaan uuden elämän uudessa ympäristössä, Koukonen kuvaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa Lahti on luonnollinen sijoituspaikka valtakunnalliselle evakkopatsaalle, sillä Lahteen tuli väkilukuun suhteutettuna eniten evakkoja.

Suomen evakot -patsas on tarkoitus paljastaa ensi kesänä, 14. elokuuta.

Koronavirustilanteen vuoksi myös Lahden Karjalaseuran 80-vuotisjuhlat on siirretty ensi kesään, ja juhlaa on tarkoitus viettää patsaan paljastuksen yhteydessä.

Tässä on kaikki, mitä entisestä arjesta jäi jäljelle – Lahden hiihtostadionille kerättiin Karjalasta evakuoitujen irtainta omaisuutta keväällä ja kesällä 1940