22.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yhtymän alueella varmistettu kolme uutta tartuntaa – eristys- ja karanteenipäätöksiä tehty yksin joulukuussa 4 000

Päijät-Hämeessä sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Kuvituskuva. Tuire Punkki
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin maanantaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Syksyn aikana sairaalahoitoa vaatineista koronapotilaista 30 prosenttia on ollut yli 70-vuotiaita, 46 prosenttia 50–70-vuotiaita ja 24 prosenttia alle 50-vuotiaita.

Yhtymän alueella otettujen koronanäytteiden määrä on vähentynyt merkittävästi, yhtymästä kerrotaan. Yhtymä on ottanut yhteensä liki 59 160 koronavirusnäytettä epidemian aikana, ja varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu 921.

Yhtymässä on tehty koronaepidemian vuoksi yhteensä yli 7 500 eristys- ja karanteenipäätöstä. Joulukuun aikana päätöksiä on tehty peräti 4 000. Päätöksenteossa ollut viive on saatu purettua.

Eristyspäätös tehdään koronaan sairastuneelle ja karanteenipäätös koronalle altistuneelle. Yhtä koronaan sairastunutta kohti on ollut keskimäärin kahdeksan altistunutta.

– Joulun ollessa ovella on hyvä vielä kerrata sitä, kuinka voimme välttää alkuvuoden koronaruuhkan. Lähikontaktit on järkevä rajoittaa henkilöihin, joiden kanssa on tekemisissä muulloinkin. Voimme olla läheistemme kanssa myös erilaisin etäyhteyksin. Tämä ei valitettavasti ole perinteisen sukujoulun aika, sanoo johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Eniten tartuntoja yli kahteen viikkoon – "Huolestuttava suunta etenkin joulun alla"

Yli 100 karanteeniin kahdesta päiväkodista Lahdessa

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut