Meidän juttu: Hämeen radioharrastajat varautuivat Nastolassa poikkeuksellisiin tilanteisiin

Radioamatöörien paikallinen pätevyystutkija Ari Lehto, OH3HZ, alustamassa aiheesta ”Mikä neuvoksi, kun tietoliikenneyhteydet katkeavat?” Esko Sutela

Esko Sutela

Päijät-Hämeen Viestikilta ja Hämeen radioharrastajat järjestivät lauantaina 21.11.2020 Lahden Nastolan kunnantalolla viesti- ja johtamisjärjestelmäalan teemapäivän, joka tutustutti erilaisten arjen viestivälineiden käyttömahdollisuuksiin poikkeusoloissa.

Radioharrastajat ja alan ammattilaiset esittelivät käyttökelpoisia arjen viestivälineisiin perustuvia teknisiä ratkaisuja yhteiskunnan toiminnan tukemiseksi tilanteissa, joissa normaalisti käytettävissä olevat viestijärjestelmät eivät toimi.

Tämä on mahdollista esimerkiksi pitkään kestävissä sähkönjakelun häiriötilanteissa, jolloin tietoliikenne- ja puhelinverkot saattavat olla pois käytöstä.

Päivän aikana myös pohdittiin, miten pystyttäisiin vapaaehtoisin voimin toteuttamaan kotiseudun sisäistä viestintää olemassa olevin resurssein tuotetulla poikkeustilanteen radioverkolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut