Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hyvinvointiyhtymän sote-palvelut ovat nyt Päijät-Sote – nimikilpailuun tuli lähes 500 ehdotusta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sosiaali- ja terveyspalvelut saivat uudeksi nimekseen Päijät-Sote. Muutoksen tarkoituksena on helpottaa asiointia ja julkisten palvelujen löytämistä.

Uusi nimi ja ilme julkaistiin torstaina sosiaalisen median kanavissa, ja myös päijät-sote.fi-sivusto avautui. Päijät-Sote-mobiilisovellus avautuu piakkoin. Sovellus löytyy aluksi sovelluskaupasta lataamalla ensin OmaMehiläinen ja valitsemalla sen jälkeen näytölle tulevista vaihtoehdoista Päijät-Sote. Palveluvalikoima ja tietosisältö täydentyvät vähitellen.

Sote-palvelujen järjestäjänä on edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Kaikki palvelut löytyvät Päijät-Sote-nimellä riippumatta siitä, kuka ne tuottaa. Vanhat verkkosivut säilyvät aluksi uusien palvelujen rinnalla.

Alkuvaiheessa Päijät-Soten verkkopalvelusta löytyy neuvontaa ja tietoa palveluista. Tulevaisuudessa siitä kehittyy sähköisiä palveluja tarjoava asiointikanava.

Päijät-Soten mobiilisovellus täydentää digitaalisia palveluja. Alkuvaiheessa mobiilisovellus tarjoaa laajemman kattauksen palveluja lahtelaisille, iittiläisille ja kärköläläisille kuin muille päijäthämäläisille.  

Puhelin- ja asiakaspalvelua toimipaikoissa säilyy edelleen.

Päijät-Sote-nimi on syksyllä järjestetyn julkisen nimikilpailun satoa. Kisaan tuli lähes viisisataa ehdotusta. Palautetta ja kehittämisehdotuksia otetaan yhtymässä mielellään vastaan jo tässä vaiheessa, kun palvelut ovat alkumetreillä.

– Palvelujen kokoaminen yhden nimen alle tekee niistä helpommin hahmotettavia. Ratkaisu kestää myös sote-uudistuksen mukanaan tuomat muutokset, kertoo hyvinvointiyhtymän viestintäjohtaja Katja Patronen.

Lahden, Kärkölän ja Iitin sote-keskuspalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa yhtymän ja Mehiläisen uudelle yhteisyritykselle Harjun terveydelle.

Näiden sote-keskusten asiakkaiden käyttöön tulee maksuton digiklinikka, jossa pääsee muun muassa terveydenhuollon etävastaanotolle. Myös nämä palvelut löytyvät jatkossa Päijät-Soten kokonaisuuden alta.

Juttua päivitetty 17.12. klo 20.54: Lisätty tieto, että päijät-sote.fi-sivusto on avattu.

Yhteisyritys Harjun terveys lähtökuopissa: tammikuussa tulevat digipalvelut, ilta-ajat ja lääkäriaika viimeistään seitsemässä vuorokaudessa