Koronan kurittama VR karsii junavuoroja – katso tästä vaikutukset Lahden juniin

Lahden kautta kulkevista junavuoroista vähennetään InterCityn ja Pendolinon vuoroja. Ville Rinne

Nina Räty

Uusimmat koronarajoitukset ovat vähentäneet junamatkustusta entisestään ja matkamäärät ovat pudonneet noin 65 prosenttia viime vuodesta. VR vähentää junavuoroja heikon kysynnän vuoksi 11. tammikuuta alkaen.

Vähennykset koskevat erittäin alhaisen kysynnän junavuoroja ja osuvat pääosin arkipäiville.

– Koronarajoitukset ovat osuneet erityisen pahasti arkipäivien työmatkaliikenteeseen. Ennusteidemme mukaan sama kehitys jatkuu alkuvuonna pääkaupunkiseutua koskevien rajoitusten pidentämisen myötä. Reagoimme tilanteeseen vähentämällä junavuoroja etukäteen, kertoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Lahdessa vähennykset osuvat kahteen InterCity-junaan ja yhteen Pendolinoon maanantaista 11. tammikuuta alkaen. Z-junavuoroja ei vähennetä.

Nämä kaukoliikenteen junavuorot poistuvat kokonaan: InterCity 115 Helsingistä kello 20.19 Kouvolan kautta Imatralle (lähtöaika Lahdesta kello 21.13) ja InterCity 102 Imatralta kello 5.02 Kouvolan kautta Helsinkiin (lähtöaika Lahdesta kello 6.49).

Allegro-juna täytti 10 vuotta, mutta matkoja Helsingin ja Pietarin välillä ei nyt tehdä – sähköinen viisumi tullee junaliikenteeseen ensi vuonna

Pendolino S2 Joensuusta kello 5.00 Kouvolan kautta Helsinkiin ei kulje tiistaista perjantaihin. Lahdesta tämä Pendolino lähtisi kello 8.40, mutta Lahdesta lähtee seuraava IC-junavuoro yhdeksän minuuttia myöhemmin (kello 8.49). Se kulkee yhtä nopeasti Helsinkiin.

Lisäksi Pendolino S7 ei enää jatka Kouvolasta Joensuuhun maanantaista torstaihin. Junan lähtöaika Lahdesta on kello 16.13.

Kun kysyntä paranee, VR tuo vuoroja takaisin liikenteeseen viikon varoajalla. Tilannetta arvioidaan datan avulla viikoittain.

Alkuvuoden junaliput tulevat myyntiin torstaina. Vähennetyt vuorot näkyvät verkkosivulla VR.fi ja VR Matkalla -sovelluksessa sekä lippuautomaateilla suljettuina vuoroina, joihin ei voi ostaa lippua.

Eniten kaukoliikenteen vuoroja vähennetään Helsingin ja Tampereen väliltä.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut