Lahden Kirkkopuiston suositut valotaideteokset saivat jatkoajan

Lahden Kirkkopuiston valojen toteuttajana on toiminut taiteilijaryhmä Flowers of Life, joka on ideoinut valotaideteosesityksiä muun muassa Ouluun ja Imatralle. Katja Luoma

Nina Räty

Lahden taidemuseon 70-vuotispäivää juhlistavat valotaideteokset saivat lisäaikaa yli vuodenvaihteen. Väinö Hovilan puistotie Kirkkopuistossa jatkaa juhlavalaistuna 4. tammikuuta asti.

Puistotien tuntumassa on Flowers of Life -taiteilijaryhmän suurikokoisia valotaideteoksia, jotka ovat nähtävillä kellon ympäri.

Valotaiteen piti olla Kirkkopuistossa vain sunnuntaihin asti, mutta suuren suosion vuoksi teoksille pyydettiin lisää aikaa.

– Tavallaan tämä ei yllätäkään, koska koronatilanteesta johtuen kaikki tapahtumat, taide- ja kulttuuririennot on peruttu. Niinpä viikonlopun aikana teimme tarvittavat selvitykset sekä päätöksen jatkosta. Nyt pimeänä vuodenaikana korostuu kaikki mahdollinen valo ja sen tuoma piristys, sanoo Taide-, juliste- ja muotoilumuseon projektijohtaja Marita Kajander.

Teoksia ja juhlavaloja ihastelemaan saapuvien suositellaan noudattavan turvavälejä ja käyttävän suositusten mukaisesti kasvomaskeja.

Nyt pääsi taide Lahdessa vauhtiin: Kirkkopuistossa hehkuvat riemunkirjavat värivalot, Viiskulmaan nousee kymmenien tonnien betoniteos

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut