Heinolan Sinitaipaleen ensimmäiset tontit tulivat myyntiin huutokaupassa – "Omarantaisille tonteille on aina kysyntää"

Lahtelainen Mari Ajasto otti kuvan maisemasta, joka avautuu Ruotsalaiselle laitimmaiselta rantatontilta. Kallioisen tontin pohjahinta on huutokaupan suurin, 170 000 euroa. Rantatontteja esiteltiin yleisölle syyskuussa. Anna Onali-Ovaska

Nina Räty

Ensimmäiset omarantaiset tontit ovat tulleet myyntiin omakotirakentamiselle varatulta Sinitaipaleen kaava-alueelta Heinolassa. Alueen kunnallistekniikka on rakennettu ja kadut asvaltoidaan keväällä.

Ruotsalaisen rantaan rajoittuvalta alueelta myydään ensimmäisessä vaiheessa kahdeksan rantatonttia huutokaupalla Huutokaupat.com-verkkopalvelussa. Heinolan kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä uskoo huutokaupan kiinnostavan laajalti.

– Sinitaipaleen tontit ovat jo ennakkoon kiinnostaneet ihmisiä paljon. Omarantaisille tonteille on aina kysyntää, mutta koko alue uuden koulun ja keskustan läheisyyden myötä herättää mielenkiintoa. Monitoimitalona Sinilähde-talo tuo alueelle mahdollisuuksia harrastamiseen, kokoontumisiin ja liikuntaan, Mäkilä korostaa.

Rakennusoikeutta huutokaupattavilla tonteilla on 260–300 neliömetriä. Tonttien pohjahinnat ovat 115 000–170 000 euroa.

Sinitaipaleelle tulee lisää tontteja myyntiin talven ja kevään aikana. Ne ovat kiinteähintaisia.

Sinitaipale on Heinolan 2000-luvun suurin kaavoitusprojekti ja mittava investointi. Kun alueen kaavoitus valmistuu 2022, alueella sijaitsee lähes sata omakotirakentamiseen soveltuvaa tonttia. Niistä yksitoista on omarantaisia.

Heinolan Sinitaipaleen kiistelty kaava on siirtymässä käytäntöön – ensimmäiset rantatontit tulevat huutokauppaan loppuvuodesta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut