Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Terveystalo veti valituksensa pois markkinaoikeudesta – "Toivotamme yhteisyritykselle menestystä toimintaan"

Terveystalo veti perjantaina pois valituksensa, jonka se oli jättänyt elokuussa markkinaoikeuteen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhteisyrityshankinnasta.

Hyvinvointiyhtymän yhtymäkokous päätti sote-keskuspalveluja tuottavan yhteisyrityksen perustamisesta Mehiläisen kanssa. Terveystalo hävisi kilpailutuksen niukasti.

Terveystalo kertoi luopuvansa valituksesta painavan kokonaisharkinnan perusteella.

– Julkisen sektorin hoitovelka on mittava ja hoitojonot kestämättömän pitkät. On tärkeää, että terveydenhuollon palveluntuottajien huomio keskittyy kansalaisten hoitamiseen. Vedimme valituksen pois sen vuoksi, että olemme oikeusprosessin kautta saaneet yhtymältä riittävät vastaukset meitä askarruttaneisiin kysymyksiin, totesi Terveystalon julkisten palvelujen johtaja Mikko Tainio tiedotteessa.

Terveystalo pitää valitusta edelleen aiheellisena mutta haluaa keskittyä omaan toimintaansa pitkän oikeusprosessin sijaan. Sen mukaan koronakriisi osoitti, että julkiset palvelut tarvitsevat kumppanuutta yksityisten terveyspalvelutuottajien kanssa.

– Toivomme, että Harjun terveyden kaltaiset yhteistyömallit, joilla voidaan hyödyntää yritysten innovaatioita, olisivat mahdollisia myös sote-uudistuksen jälkeen. Toivotamme yhteisyritykselle menestystä toimintaan, Tainio sanoi.

Koska Terveystalo valitti hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen, jouduttiin sote-keskuspalvelujen jatkuvuus turvaamaan väliaikaisella hankinnalla.

– Valituksen pois vetäminen vahvistaa käsitystämme siitä, että hankinta oli onnistuneesti toteutettu. Se on yhteisyrityksen toiminnan käynnistämisen näkökulmasta merkittävä päätös ja arvostan sitä. On hienoa, että pääsemme etenemään väestön kannalta hyvin merkittävien palveluiden kehittämisessä, kommentoi ostopalvelujohtaja Ismo Rautiainen hyvinvointiyhtymästä.

Yhteisyrityshankkeesta jätettiin syyskuussa valitus myös Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valittajina on paikallisia kuntapäättäjiä lahtelaisen kaupunginvaltuutetun Seppo Korhosen (Asukkaiden Lahti) johdolla.

Hyvinvointiyhtymä kertoo antavansa vastineensa hallinto-oikeudessa olevaan hankintaprosessia koskevaan valitukseen ensi viikolla yhtymähallituksen käsittelyn jälkeen.