Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lahti julkisti kulttuuri- ja urheilupalkintojen saajat - koronavuosi näkyy vuoden urheiluteon valinnassa

Lahden kaupunki on antanut kulttuurialan tunnustuspalkinnon näyttelijä Ritva Sorvalille. Sorvali on lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon perustajajäsen ja on tehnyt monia mieleenpainuvia rooleja Lahden kaupunginteatterin näyttelijänä. Sorvali jäi eläkkeelle kaupunginteatterista tänä vuonna.

Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

Viime vuosina palkinnon ovat saaneet muusikko ja näyttelijä Minja Koski (2019), käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulo (2018) ja Tuubakimalainen-duo (2017).

Vuoden lahtelaisena urheilutekona palkittiin liikunta- ja urheiluseuratoiminnan selviytyminen koronakriisistä 2020.

Liikunta- ja urheiluseurojen palkitseminen suoritetaan vuoden 2021 käyttösuunnitelmaan kirjattavalla seurojen korotetulla avustusmäärärahalla.

Viime vuosina palkinto on mennyt karaten huipputuomari Pirkko Heinoselle (2019), painija Arvi Savolaiselle (2018) ja lahtelaiselle vapaaehtoistyölle kaupunkiseudulla järjestetyissä urheilutapahtumissa (2017).

Lisäksi Lahti palkitsi stipendeillä vuoden nuoren urheilijan ja nuoren kulttuurintekijän.

Vuoden nuori urheilija on Jesse Nykänen, Lahden Atomin 24-vuotias painonnostaja, joka voitti Pohjoismaiden mestaruuden 96-kiloisten sarjassa ja teki myös Suomen ennätyksen tempauksessa (152 kg). Nykänen opiskelee tradenomiksi Lahdessa ja toimii myös yrittäjänä.

Stipendi myönnetään nuorelle lahtelaista seuraa edustavalle urheilijalle tai ryhmälle valtakunnallisesta tai kansainvälisestä menestyksestä. Huomionosoituksen tarkoituksena on kannustaa nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin.

Vuoden nuori kulttuurintekijä -stipendi myönnettiin muotoilija Kaisa Jäntille. Hän on suunnitellut muun muassa Hangaround-keinukalusteen ja Eden-viherkalusteen Niemen uudelle kampukselle. Jäntti käyttää ekologisesti ja innovatiivisesti erilaisia materiaaleja. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista ja jatkaa opintojaan Aalto-yliopistossa.

Stipendi myönnetään nuorelle lahtelaiselle taiteilijalle tai työryhmälle mielenkiintoisesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta toiminnasta kuluvana vuonna. Huomionosoituksen tarkoituksena on nostaa esiin nousevia lahtelaisia kykyjä.

Viime vuoden nuoret palkittavat olivat keilaaja Jesse Ahokas ja kuva-artesaani Pinja Sydänmaa.

Tänäkin vuonna kuntalaiset saivat ehdottaa palkintojen saajia, ja kategorioihin tuli useita kymmeniä eri ehdotuksia. Tunnustuspalkinnot jaetaan erikseen järjestettävässä tilaisuudessa, joka järjestetään ensi vuoden alussa koronatilanteen salliessa.