Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Asikkalan kunnan taidepalkinto Nanna Sudelle – vuoden kulttuuriteosta palkittiin viinitila

Asikkalan kunnan taide- ja kulttuuripalkinnon on saanut kuvataiteilija Nanna Susi.

Joka viides vuosi annettava palkinto on suuruudeltaan tuhat euroa ja se jaetaan kulttuurin alalla erityisesti ansioituneelle henkilölle, jolla on kiinteä yhteys Asikkalaan.

Asikkalassa vuonna 1967 syntynyt Susi lukeutuu Suomen tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin. Hän asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä ja Roomassa, mutta on useissa haastatteluissa muistellut lämmöllä lapsuuttaan Asikkalassa ja Laura-äitinsä Vääksyssä sijaitsevaa Lauran kauppaa.

Ensi kesänä Nanna Suden suurikokoisia, värikkäitä maalauksia nähdään Vääksyssä Danielson-Kalmarin huvilan kesänäyttelyssä.

Palkinnon ovat aiemmin saaneet kirjailija Petri Tamminen ja tuohimestari Erkki Pekkarinen.

Kuvataiteilija Nanna Susi palasi Pinxinmäelle vuosikymmenten jälkeen – "Liikutuin tullessani tälle samalle mäelle"

Vuoden 2020 kulttuuriteko -palkinto jaettiin puolestaan viini- ja puutarhatilan isännälle Janne Pihamaalle. Perustelujen mukaan Pihamaan viini- ja puutarhatila on pitkäjänteisesti kehittänyt lähiruokatoimintaa, luonut palkittuja viini- ja panimotuotteita, parantanut maaseudun elinvoimaa ja lisännyt Kalkkisten kylän suosiota matkailukohteena.

Janne Pihamaa palkittiin jo aiemmin tänä vuonna Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnolla.

Janne Pihamaa sai Kordellin säätiön palkinnon