Lukijalta: Lahden keskustassa on hyvä asua ja asioida

Kimmo Kiviniemi

Olen asunut Aleksanterinkadun varrella vuodesta 2003 ja viihtynyt erittäin hyvin. Tänä aikana keskustan monia taloja on remontoitu ja joitakin puretettu ja uusia rakennettu. Nyt odotan mielenkiinnolla Rantakartanon alueen rakentamista, sillä se toisi lisää asukkaita keskustaan.

Minua harmittaa kaupungin keskustan kehityskeskustelussa tahallinen vääristely. Me, jotka asumme keskustassa, osaamme ajaa autoillamme kotiimme ilman ongelmia.

Kaupungin kehittämistä vastustavat väittävät, että keskustaan ei pääse tulevaisuudessa autolla ja autoa ei saa parkkiin. He myös väittävät, että Vesijärvenkadun korjaus entisestään huonontaa keskustaan tuloa.

Olen monesti kävellessäni odotellut valojen vaihtumista Aleksin ja Veskun risteyksessä ja huomannut, että juuri yksikään auto ei kurvaa Aleksille vaan ajaa kovaa vauhtia eteenpäin Veskua. Nyt, jos avataan myös Vuoksenkatu läpiajoliikenteelle, niin eikö ole hyvä, ettei kaikkien tarvitse ajaa Veskun kautta.

Trion kulmalta on lyhyt matka torille ja on hullua kierrättää busseja torin ympäri. Itä–länsi bussit ajavat tietysti torin ohitse eli kyllä bussillakin pääsee edelleen torille.

Eilen jouduin ajamaan Karistoon korjauttamaan silmälasejani, koska Aleksin Instrumentarium oli remontissa. Siellä jouduin autiossa kauppakeskuksessa kävelemään pitkiä matkoja ennen kuin löysin Instrun liikkeen.

Mitään järkevää perustelua Liisun vastustamiseen en ole heiltä vielä kuullut.

Kyllä keskustassa liikkeisiin pääsee pienemmällä kävelyllä, vaikka jäisi bussista pois Veskulla.

Kun asuin Riihelässä 25 vuotta ennen keskustaan muuttoa, en juurikaan käynyt keskustassa muuten kuin elokuvissa, teatterissa, ravintolassa tai torilla markkinoilla, ja luulen, että näin on edelleen asia monilla muillakin, jotka asuvat keskustan ulkopuolella.

Me, jotka asumme keskustassa, käymme pyörillä tai kävellen kaupoissa. Minä käyn ostamassa ruoat parista S-ryhmän kaupasta ja kesällä torilta, kellon patterit käyn vaihtamassa Kaukolla, kengät ostan Monoselta, vaatteet Sokoksesta tai Trion myymälöistä sekä lääkkeet Aleksin apteekeista.

Kaiken elektroniikan, kuten tietokoneet, puhelimet ja televisiot ostan verkkokaupasta. Isommat kodinkoneet ja rautakauppatavarat haen Launeelta ja kaikki ilman ongelmia.

Kuten tiedämme, ei keskustan kivijalkayrittäjien ahdinko parane sillä, että autoilla voi ajella keskustassa. Se paranee tekemällä keskusta viihtyisäksi asua ja siten saada lisää asukkaita keskustaan.

Aleksanterinkadun remontti muutti Aleksin mukavaksi kaduksi – varsinkin kesäkaudella.

Toriparkin ovat fiksut autoilijat löytäneet. Kun lapseni käyvät kylässä Helsingistä ja Tampereelta, saavat autonsa lämpimään halliin. Ja kuinka paljon aikoinaan Toriparkkiakin vastustettiin!

Taitavat Liisun vastustajat olla itseensä tyytymättömiä ja haluavat vain purkaa omaa huonoa mieltään virkamiehiin ja päättäjiin. Mitään järkevää perustelua Liisun vastustamiseen en ole heiltä vielä kuullut. Joten pistetään toimeksi eikä olla niin hitaita ja jääräpäisiä hämäläisiä.

Liisu-raivo nousi vähästä – Lahden keskustan liikennesuunnitelma ei ole yltiöpäinen vaan varovainen ja konservatiivinen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut