4.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Hyvinvointiyhtymän alueella 22 uutta koronavirustartuntaa – päivystyksen saattajien määrää on edelleen rajoitettu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa torstain jälkeen. Sairastuneista seitsemän on sairaalahoidossa, joista yksi tehohoidossa.

Yhteensä hyvinvointiyhtymä on ottanut 51 428 koronavirustestiä. Varmistettuja tartuntatapauksia on 741.

Yhtymä kertoo tiedotteessaan, että koronavirusepidemia on myös ruuhkauttanut Päivystysavun numeron 116 117. Tästä syystä takaisinsoitot asiakkaille kestävät nyt tavanomaista kauemmin.

Yhtymästä muistutetaankin, että Päivystysapu ei ole tarkoitettu koronaviruskysymyksille, vaan numero varataan vain testiin hakeutumista ja kiireellistä apua tarvitsevia varten. Yleistä koronatietoa tarvitsevat voivat soittaa maksuttomaan valtakunnalliseen puhelinneuvontaan numeroon 0295 535 535. Numero vastaa arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Kysymyksissä palvelee myös valtakunnallinen chat, josta saa yleistä tietoa koronaviruksesta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä kerrotaan myös, että tartuntojen jäljittämisessä on tällä hetkellä edelleen viivettä.

– Jos saat tiedon altistumisesta ja olet oireeton, voit odottaa kotona, että tartunnanjäljittäjä ottaa sinuun yhteyttä. Päivystysapuun ei tarvitse oireettomana ottaa yhteyttä. Seuraa vointiasi ja vältä lähikontakteja 10 vuorokauden ajan. Hakeudu testiin, mikäli sinulla on koronaan sopivia oireita, yhtymän tiedotteessa ohjeistetaan.

Koronatilanteen vuoksi myös saattajien määrää on rajoitettu. Päivystykseen hakeutuessa saattajat ovat sallittuja vain lapsipotilaille, joista heillekin ainoastaan toinen vanhemmista, muistisairaille sekä niille potilaille, jotka eivät voi ilmaista itseään.

Husilla ennakoidaan, että joulun ajasta saattaa tulla hyvinkin vaikea – toimitusjohtajan mukaan valmiuslaillekin saattaisi olla tarvetta henkilökunnan riittävyyden varmistamiseksi

Suomessa on raportoitu seitsemän uutta koronakuolemaa ja 336 uutta koronavirustartuntaa

Päijät-Hämeen lukiot siirtyvät etäopetukseen maanantaista alkaen – koulutuskeskus Salpaus vuorottelee etä- ja lähiopetusta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut