Isokokoiset valotaideteokset ilahduttavat lahtelaisia Kirkkopuistossa – juhlistavat taidemuseon syntymäpäiviä

Flowers of Life -ryhmä on toteuttanut lukuisia valotaideprojekteja ympäri maailmaa. Tässä niistä yksi esimerkki. Rami Saarikorpi

Anne Honkanen

Lahden taidemuseo viettää 70-vuotissyntymäpäiväänsä järjestämällä valotaidetta Malski-keskuksen ympäristöön 10.‒13. joulukuuta. Malskilla sijaitsee keväällä 2022 avautuvan taide- ja julistemuseon koti.

Lahden taidemuseo täyttää 70 vuotta 10. joulukuuta. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että museon muut 70-vuotisjuhlallisuudet siirretään ensi vuodelle.

Valotaidetta on Malskin vieressä sijaitsevalla Väinö Hovilan puistotiellä ja sen tuntumassa Kirkkopuistossa. Puistotie on juhlavalaistu torstai-illasta 10. joulukuuta lähtien, ja puistotien tuntumasta löytyy Flowers of Life -taiteilijaryhmän suurikokoisia valotaideteoksia. Ryhmä on toteuttanut vuosien varrella yli sata näyttävää valoprojektia ympäri maailmaa.

Museon syntymäpäivä näkyy myös radiomastoissa, jotka Lahti Energia valaisee keltaisella museon syntymäpäivänä 10. joulukuuta.

Kaupunki toivoo, että juhlavaloja ihastelemaan saapuvat noudattaisivat turvavälejä ja käyttäisivät kasvomaskeja.

Taidemuseota voi onnitella sosiaalisessa mediassa jakamalla onnittelukuvan tai -videon. Onnittelujen aihetunniste on #lahdentaidemuseo70 ja kuvaan merkitään Lahden museot.

Lahti juhlisti itsenäisyyspäivää suoralla verkkolähetyksellä – kansalaisjuhla huipentui sinfoniaorkesterin konserttiin, katso konsertti jälkitallenteena tästä

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut