Päijät-Häme-mitalit urheilun "Grand Old Manille" ja maakunnan matkailun käyntikortille

Pekka Mäki-Reinikka jäi eläkkeelle Fazerin Myllyjen toimitusjohtajan paikalta elokuussa. Työnsä ohessa hän on jo pitkään tehnyt myös vapaaehtoistyötä erityisesti urheilun parissa. Katja Luoma

Sohvi Auvinen

Päijät-Häme-mitalien saajat julkistettiin torstaina. Tänä vuonna mitalien myöntämisessä esiin nousivat arjen sankaruus, maakunnan tunnettavuus ja ympäristö.

Mitalit on perinteisesti luovutettu vuosittain Vellamon maakuntajuhlassa 3. joulukuuta, mutta tilaisuus peruttiin tältä vuodelta koronatilanteen vuoksi. Tänä vuonna mitalit jaettiin maakuntavaltuuston kokouksen yhteydessä 3. joulukuuta.

Päijät-Häme-mitali numero 54 myönnettiin Fazerin Myllyn entiselle toimitusjohtajalle Pekka Mäki-Reinikalle. Perustelut valinnalle olivat Mäki-Reinikan ansiot yhteiskunnallisessa toiminnassa, liikunnan ja urheilun saralla sekä päijäthämäläisen elinkeinoelämän kehittämisessä.

– Mäki-Reinikka tunnetaan urheilun Grand Old Manina, ja hänen saavutuksensa paikallisten urheiluseurojen, erityisesti Lahden Ahkeran, eteen ovat kunniakkaat. Hän on tuonut merkittävää panosta Päijät-Hämeen liikunnan ja urheilun (PHLU) eteen, perusteli maakuntahallitus valintaperusteitaan.

Mäki-Reinikka on myös ollut henkilökohtaisesti osana Fazer Myllyn toiminnan laajentamisessa ja investointien sijoittumisessa Lahteen. Hänen panoksensa viljaklusterin kehittämisessä ovat valintaperusteiden mukaan vaikuttaneet koko Päijät-Hämeen aluetalouteen.

Päijät-Häme-mitali numero 55 myönnettiin Kärkölän kirkonkylässä sijaitsevalle Huovilan puistolle. Perusteluiden mukaan tämä englantilaistyylinen maisemapuisto on Päijät-Hämeen maakunnan matkailun käyntikortti.

– Puiston historia on erittäin kiehtova. Puiston perustaja Carl Constantin Collin on jättänyt jälkensä Kärkölään ja laajemmin koko Päijät-Hämeeseen, valintaperusteissa todetaan.

Huovilan puisto on entisöity 1900-luvun alun asuunsa ja sinne on istutettu monia harvinaisia kasveja. Puistossa toimii myös Kärkölä-seuran ylläpitämä Kärkölän kotiseutumuseo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut