Lahden kaupunki kutsuu ekaluokkalaiset juhlimaan etäyhteydellä

Viime vuonna lasten itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto järjestettiin Sibeliustalossa, ja ohjelmassa oli muun muassa sirkusta. Juha Peurala
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden kaupungin koululaisille järjestämä itsenäisyyspäivän juhla toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti.

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen isännöimää juhlaa vietetään perjantaina 4. joulukuuta, ja mukaan on kutsuttu kaikki Lahden koulujen ekaluokkalaiset ja heidän opettajansa.

Koululaiset osallistuvat juhlaan etäyhteydellä omista luokista tai muusta koulun tilasta, jossa ohjelmaa voi seurata hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioiden.

Lähetyksessä Timonen lähettää tervehdyksensä koululaisille ja vastaa lasten ennakkoon lähettämiinsä kysymyksiin. Juhlan musiikista vastaavat Mikael Saari ja Miikka Kallio iloisella lastenkonsertilla. Juhla alkaa Sinfonia Lahden Finlandialla ja päättyy yhteiseen Maamme-lauluun. Juhlan perinteisiin kuuluu myös tarjoilu, joka toimitetaan juhlaväelle omiin luokkiin.

Kaupunginjohtajan isännöimä ekaluokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestetään jo yhdeksättä kertaa. Viime vuonna juhlittiin Sibeliustalossa.

– Itsenäisyyspäivä on iloinen asia, ja haluamme juhlistaa sitä perinteitä kunnioittaen myös tänä vuonna, Pekka Timonen sanoo tiedotteessa.

Lahti juhlisti itsenäisyyspäivää suoralla verkkolähetyksellä – kansalaisjuhla huipentui sinfoniaorkesterin konserttiin, katso konsertti jälkitallenteena tästä

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut