3.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 28 uutta tartuntaa eilisen jälkeen

Sairaalahoidossa on kuusi koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Sami Kuusivirta
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 28 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Sairaalahoidossa on kuusi koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Yhtymän mukaan tapausmäärän huomattava kasvu on johtanut tartunnanjäljityksen ruuhkautumiseen, minkä vuoksi jäljityksessä on poikkeuksellisesti viiveitä.

Päijät-Hämeen kunnista Kärkölä nousi torstaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartalle. Kärkölässä on varmistettu viisi koronatartuntaa. THL kirjaa kuntalistalleen vain kunnat, joissa tartuntojen määrä on yltänyt jo viiteen.

THL:n tiedot päivittyvät aina muutaman päivän viiveellä, joten niissä voi olla eroavuuksia Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ilmoittamiin lukuihin. THL:n mukaan eniten tartuntoja on yhtymän alueella Lahdessa, 538 tartuntaa. Hollolassa tartuntoja oli 40, Orimattilassa 31, Heinolassa 21, Asikkalassa 12, Sysmässä 6. Padasjoella ja Hartolassa tartuntoja ei ole tai niitä on alle viisi.

Lisäksi yhtymän alueella Iitissä on 10 tartuntaa ja Pukkilassa 6. Myrskylässä tartuntoja ei ole tai niitä on alle viisi.

Yhtymän alueen koronayhteistyöryhmä kokoontui eilen ja katsoi, että alueen voimassa olevat rajoitukset ovat riittävät tällä hetkellä. Koronayhteistyöryhmä arvioi, että alueella kannattaa varautua yleisö- ja yksityistilaisuuksiin liittyvien rajoituksien jatkumiseen ennallaan 14.12. jälkeenkin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 7.12.

Alueen epidemiatilanne on edelleen vakava. Yhtymä toivoo, että kaikki noudattaisivat suosituksia ja rajoituksia, jotta epidemiatilanne saataisiin mahdollisimman nopeasti tasaantumaan. Erityisen tärkeää on yksityistilaisuuksien henkilömäärän rajoitus enintään 10 henkilössä ja sisätiloissa tapahtuvan aikuisten ryhmämuotoisen harrastamisen jättäminen tauolle.

Yhtymä on ottanut epidemian aikana yhteensä 50 803 koronavirusnäytettä, ja varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu 719.

Kärkölä nousi koronakartalle – enää kahdessa Päijät-Hämeen kunnassa ei ole lainkaan koronatartuntoja tai niitä on alle viisi, tiukkoja rajoituksia noudatetaan silti

Uusia tartuntoja 29, hyvinvointiyhtymä muistuttaa voimassa olevien rajoitusten ja suosituksien noudattamisesta

THL: Terveydenhuollon henkilöstölle koronarokote heti alkuvuodesta, muukin rokotusjärjestys alkaa hahmottua – uusia koronatapauksia reilusti yli 500

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut