Vielä ehtii ehdottaa Lahden kaupungille urheilun ja kulttuurin palkittavia

Lahden kaupunki pyytää kuntalaisilta ehdotuksia, kenelle kuuluu palkinto vuoden 2020 lahtelaisesta urheiluteosta ja kenelle kuuluu kulttuurialan tunnustuspalkinto. Ehdottaa voi myös vuoden nuorta lahtelaista urheilijaa ja kulttuurintekijää.

Vastaajia pyydetään myös perustelemaan ehdotuksensa.

Ehdotuksia palkittavista voi antaa Lahden kaupungin verkkosivulla tiistaihin 1.12. mennessä. Vastauksen voi antaa myös vierailemalla Lahti-Pisteessä Kauppakeskus Triossa.

Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat tiedotteen mukaan merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta.

Viime vuosien palkitut ovat karaten huipputuomari Pirkko Heinonen (2019), painija Arvi Savolainen (2018) ja lahtelainen vapaaehtoistyö kaupunkiseudulla järjestetyissä urheilutapahtumissa (2017).

Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

Viime vuosien kulttuurialan palkitut ovat muusikko ja näyttelijä Minja Koski (2019), käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulo (2018) ja Tuubakimalainen-duo (2017).

Vuoden nuori urheilija ja nuori kulttuurintekijä palkitaan stipendillä nyt toisen kerran.

Vuoden nuori urheilija -stipendi myönnetään nuorelle lahtelaista seuraa edustavalle urheilijalle tai ryhmälle valtakunnallisesta ja/tai kansainvälisestä menestyksestä. Viime vuonna palkittiin keilaaja Jesse Ahokas.

Vuoden nuori kulttuurintekijä -stipendi myönnetään nuorelle lahtelaiselle taiteilijalle tai työryhmälle mielenkiintoisesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta toiminnasta kuluvana vuonna. Vuoden 2019 tunnustuksen sai kuvataiteilija Pinja Sydänmaa.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta päättää palkittavista joulukuun kokouksessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut