Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä nostaa valmiuttaan alueen koronatilanteen takia

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä nostaa valmiuttaan alueen epidemiatilanteen takia. Yhtymä kertoo varautuvansa koronaviruspotilaiden määrän kasvuun sekä hankaloituvan epidemiatilanteen hoitoon. Sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään tuottamaan mahdollisimman normaalisti, vaikka yhtymä siirtyy tehostettuun valmiuteen, tiedotteessa kerrotaan.

Valmiuden nosto mahdollistaa kiireettömän toiminnan vähentämisen, jos työvoimaa ja muita resursseja tarvitaan enenevässä määrin koronaviruspotilaiden hoitoon. Valmiuden nostoon kuuluu myös häiriötilanteen hallintaan liittyvä tehostettu johtaminen.

Yhtymän mukaan sillä on tällä hetkellä riittävä valmius koronapotilaiden hoitoon.

Päijät-Hämeessä on liikkeellä paljon koronaviruksen kantajia, jotka eivät tiedä tartunnastaan – hyvinvointiyhtymä nosti valmiuttaan ja varautuu kasvaviin potilasmääriin

Yhtymä lisää myös viestintää koronavirustilanteesta niin, että tiedot uusista tartunnoista ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden ja näytteenottojen määristä julkaistaan yhtymän viestintäkanavissa joka päivä kello 12:een mennessä, myös viikonloppuisin. Lisäksi yhtymä tiedottaa erikseen, jos se antaa uusia ohjeita ja suosituksia tai jos tuntemattomia altistuneita henkilöitä on tarve tavoittaa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen viime viikon keskiviikkona.

51 uutta koronavirustartuntaa lauantain jälkeen – rajoituksia voimaan, toisen asteen oppilaitosten tilannetta pohditaan tänään

Kuudessa lahtelaiskoulussa altistuttiin koronalle – yli sata karanteeniin

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut