30.11. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 51 uutta koronavirustartuntaa lauantain jälkeen – rajoituksia voimaan, toisen asteen oppilaitosten tilannetta pohditaan tänään

Koronavirusoireisten on hakeuduttava ripeästi testiin Oma.olo.fi-palvelun kautta. Katja Luoma

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on edelleen koronaviruseppidemian leviämisvaiheessa. Lauantain jälkeen uusia koronavirustartuntoja on todettu 51. Sairaalahoidossa on kuusi covid-19-tautiin sairastunutta, joista yksi saa tehohoitoa.

Luvussa ovat mukana ne 20 tartunnan saanutta, joista ESS.fi kertoi sunnuntaina hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajan Marina Erholan tviittiin perustuen.

Kaikkiaan varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu yhtymän alueella 631. Koronavirusnäytteitä on otettu 49 166.

Tartunnan ovat edelleen kasvussa. Viimeisen seitsemän päivän aikana koronavirustartuntojen määrä on ollut 150, kun se edeltävällä viikon jaksolla oli 105.

Yhtymän alueella otetaan maanantain käyttöön loputkin viime viikolla asetetut rajoitustoimet, joilla pyritään hillitsemään epidemian leviämistä. Rajoitukset ovat voimassa 14. joulukuuta saakka. Niiden vaikutusta seurataan päivittäin.

Maanantaina erillinen työryhmä pohtii myös toisen asteen oppilaitosten toiminnan jatkumista.

Yhtymästä muistutetaan, että nyt on viimeistään aika välttää kaikkia perhepiirin ulkopuolisia tapaamisia. Mikäli on välttämätöntä liikkua muiden ihmisten parissa, on suositeltavaa pitää vähintään kahden metrin turvaväli ja käyttää kasvomaskia.

Yskimisen ja aivastamisen pitää tapahtua hihaan tai nenäliinaan, kädet on pestävä aina ulkoa tullessa sisälle. Myös niistäessä on käytettävä nenäliinaa.

– Kasvomaskien käyttö julkisissa tiloissa kuten kaupoissa on jo ilahduttavasti lisääntynyt – kiitämme siitä ja toivomme, että maskin käyttö edelleen lisääntyy. Jotkut yksittäiset kauppaliikkeet ovat hienona eleenä kannustaneet asiakkaitaan maskin käytössä huomioimalla sen pienenä alennuksena, hyvinvointiyhtymän tiedotteessa sanotaan.

Yhtymä jakaa edelleen maksutta maskeja vähävaraisille.

Koronaoireisen on hakeuduttava ripeästi testiin osoitteessa omaolo.fi . Tuloksen testistä saa 1–4 päivässä tekstiviestillä tai Omakanta-palvelussa. Jos testitulosta ei neljän päivän kuluessa ole kuulunut, voi soittaa Päivystysapuun 116117.

Yhä useampi alue on nyt koronan leviämisvaiheessa – sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvanut

Lahden seurakuntien aikuistoiminta keskeytetään kahdeksi viikoksi koronaepidemian vuoksi

Tiirismaan lukiossa koronatartunta – yli 80 siirtyy karanteeniin ja etäopiskeluun

20 uutta tartuntaa – turvavälejä, maskien käyttöä ja lähikontaktien välttämistä on syytä yhä tehostaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut