Kuudessa lahtelaiskoulussa altistuttiin koronalle – yli sata karanteeniin

Lahtelaiskouluissa on määrätty oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin korona-altistumisen takia. Sairaanhoitaja Eine Käki tekee koronatestiä Akuutti24:n testauskontissa Lahdessa. Katja Luoma

Nina Räty

Lahdessa Myllypohjan, Renkomäen ja Mukkulan kouluissa on altistuttu koronavirukselle. Yhteensä yli sata oppilasta ja henkilökunnan jäsentä joutui karanteeniin terveysviranomaisen suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Myllypohjan koulun Kunnaksen toimipisteessä todettiin koronatartunta yhdellä oppilaalla. Altistuneita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä 48.

Myös Renkomäen koulussa koronatartunta varmistui yhdellä oppilaalla. Karanteeniin siirtyi altistuksen vuoksi yhteensä 21 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä.

Mukkulan koulussa kahdella oppilaalla todettiin koronatartunta. Altistuneita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä 35.

Lisäksi Kivimaan, Lotilan ja Kanervikon kouluissa on altistunut yksittäisiä oppilaita.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi koulun rehtorit ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölle ja kaikille huoltajille Wilma-palvelun kautta.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Karanteeniin määrättyjen perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen.

20 uutta tartuntaa – turvavälejä, maskien käyttöä ja lähikontaktien välttämistä on syytä yhä tehostaa

Lahden peruskouluissa, lukiossa ja päiväkodissa varmistui koronatartuntoja – altistuneet siirtyivät etäkouluun

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut