Virus ajoi joulumyyjäiset verkkoon – koetetaan täyttää perinteisten myyjäisten jättämää aukkoa

Mukana ainakin yksi päijäthämäläinen käsityöyrittäjä.

Kukapa ei olisi käynyt joulumyyjäisissä, myyjänä tai ostajana?

Tänä vuonna myyjäisiä ei pandemian takia voi järjestää. Koronarajoitukset, käytännössä myyjäisten kieltäminen, koskettavat monia pienyrittäjiä, jotka ovat tehneet suuren osan vuoden tilistä juuri myyjäisissä.

Asiakkaat voivat tietysti etsiä pienyrittäjiä ja heidän tuotteitaan verkossa, mutta se vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä.

Ei hätää. Tänä vuonna myyjien ja asiakkaitten on mahdollista kohdata verkossa osoitteessa https://www.joulumyyjaiset2020.fi.

Sivustolle on koottu tiedot yrittäjistä ja heidän tuotteistaan. Tuotteet on ryhmitelty noin 20 eri kategoriaan. Lauantai-iltapäivään mennessä joulumyyjäisiin oli ilmoittautunut runsaat 70 pienyrittäjää eri puolilta Suomea.

"Myyntipöytiä" on eritasoisia, suppeimman veroton hinta on 50 euroa.

Sivustolle mukaan valittavilta yrittäjiltä edellytetään vastuullisuutta. Heillä pitää olla myös y-tunnus ja verkkokauppa.

Lahtelainen käsityöyrittäjä Roosa Liikanen täyttää ehdot. Hän toimii ekologisesti ja käyttää töissään kierrätettyjä materiaaleja. Puuhelmet on valmistettu sertifioidusta pyökistä tai koivusta. Koivuvaneri on kotimaista.

Liikanen aloitti käsityöharrastuksen nelisen vuotta sitten tekemällä koruja. 2017 hän perusti SAKE handmade -toiminimen. Samaan aikaan hän opiskeli sairaanhoitajaksi. Nyt hän valmistaa koruja, asusteita ja sisustusesineitä käsityönä osa-aikaisen päivätyönsä ohessa.

– Suunnittelen ja valmistan työt itse.

Ilman koronarajoituksia hän olisi todennäköisesti osallistunut perinteisiin joulumyyjäisiin.

– Monelle pienyrittäjälle joulu on parasta sesonkia, hän sanoo.

Liikanen perusti kevättalvella verkkokaupan. Hän on kuitenkin havainnut, että verkkokaupan tunnetuksi tekeminen vaatii työtä ja aikaa.

Näkyvyyttä työlleen hän hakee pääasiassa Instagramissa. Sen kautta hän sai kuulla verkon joulumyyjäisistäkin.

Joulumyyjäiset verkossa ovat avoinna joulukuun alusta vajaat kolme viikkoa. Ne järjestää yrittäjä Linda Lakanen vapaaehtoisine avustajineen.

Lahtelaispariskunta on tyytyväinen palveluihin – pakettirallissa mennään lähiviikkoina ylikierroksilla

Mustan perjantain suosio ostospäivänä laski viimevuotisesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut