Paavolan päiväkodissa ja Lähteen koulussa Lahdessa todettiin koronatartunta – 35 altistunutta karanteeniin

Lahtelaisessa päiväkodissa ja peruskoulussa varmistettiin koronatartunnat. Katja Luoma

Nina Räty

Lahdessa Paavolan päiväkodissa ja Lähteen koulussa kummassakin on todettu koronatartunta yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla. Karanteeniin on siirrytty terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä lauantaista alkaen.

Karanteeniin joutui yhteensä 35 altistunutta. Paavolan päiväkodissa altistuneita on 11, osa heistä on jo karanteenissa Paavolan päiväkodissa aikaisemmin tällä viikolla esiin tulleen korona-altistuksen johdosta. Lähteen koulussa altistuneita on 24.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Päiväkodista ja koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi päiväkodinjohtaja ja koulun rehtori ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen ja kaikille huoltajille TietoEdun ja Wilma-palvelun kautta.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Karanteeniin määrättyjen perheitä ei aseteta karanteeniin, koska perheenjäsenet eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman ihmisen lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Paavolan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on 137 ja henkilöstöä 36. Lähteen peruskoulu on 900 oppilaan 1.–9.-luokkien yhtenäiskoulu, jossa henkilöstöä on 100.

26 uutta tartuntaa, yhtymä vetoaa välttämään perhepiirin ulkopuolisia tapaamisia

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut